bianca27.net Bianca27.net
Af Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - text og fotos
Originaltegning af Bianca 27 i profil: Konstruktør Sv. Aa. Christensen

Giver det dig søvnløse nætter, hvis du ikke kommer først i mål til klubbens aftenkapsejlads, vil en Bianca 27 næppe være et godt valg. Det må også frarådes at vælge en Bianca 27, hvis du ikke finder glæde i at betragte og at vedligeholde glasfiberbådens flotte kontraster i teak og mahogni. Og skal du absolut have brusebadkabine, isterningmaskine, vandscooter og 27 tommers fladskærm med ombord, vil rådet også lyde: Kik efter en anden båd.
Når det er sagt, skal det fastslås, at en Bianca 27 er en familiesejlbåd med rigtig mange plusser. Den giver stor sejlerglæde og sikkerhed for både begynderen og den erfarne sejler. Den rummer fint den lille familie, og den har masser af ligge- og stuveplads til to på en længere tur.
Bianca 27 er tilmed en søstærk båd uden lunefulde overraskelser. Du er tryg ombord, og båden er nem at trimme og at manøvrere.

ALTID PLADS TIL EN BIANCA 27
Bianca 27 har også den indlysende fordel, - og størrelse - at der så godt som altid er plads til den i en ferieproppet havn. Bådens bredde gør, at du ikke behøver at sejle forbi grønne pladser, fordi en luksusbug ikke kan klemmes ind mellem pælene.
Med en dybgang på knap halvanden meter er der også fri bane til de inderste pladser i mange havne. Hvis pælepladserne er udsolgt og løsningen er at ligge i lag, vil der også i de fleste tilfælde være plads til en Bianca 27 udenpå - men næppe til fx. en bredvommet 42 fods camplingkrydser.

BIANCA 27 = SOLIDITET
Bianca 27 udstråler soliditet. Det er ikke skin, der bedrager. Robustheden ligger indbygget i bådens elegant svunge linjer. Sådan er Bianca 27 tænkt og bygget.
Baggrunden er bl. a., at Bianca 27 er konstrueret på et tidpunkt, da ingen danske værfter havde erfaring med sejlbådsbygning i glasfiber. Derfor valgte Bianca Yacht for en sikkerheds skyld ikke at spare på lagtykkelsen. Det giver et solidt glasfiberskrog og -dæk, men i den lidt tungere ende. Nej, Bianca 27 er ikke nogen super-surfer. Til gengæld får du sjælen trygt og sikkert med.

TRÆ ER - TRÆ!
Også bådens træ ude som under dæk er langtidsholdbar kvalitet af den ægte vare. Dette sagt i modsætning til løsningerne ombord i mange af nutidens, mellemeuropæiske industri-fremstillede både plastret til med laminat overalt om læ. Det oplever du ikke i en Bianca 27. Her er træ træ. Det dufter også sådan - og ikke af plastlificeret lavpris-surrogat.

FAGLIG STOLTHED MED OM BORD
At Bianca Yacht og Bianca 27 i sin tid blev skabt af to faglærte folk fra bådbranchen, en bådebygger og en skibskonstruktør, gjorde også, at der ikke blev gået på kompromis med den faglige stolthed. Den baggrund kan mange nuværende og kommende Bianca 27-ejere glæde sig over. For vel er Bianca 27 en moden pige - de yngste eksemplarer er over 30 år - men hun har fra fødslen potentialet til at kunne holde sig godt. Det samme kan næppe siges om dagens massefremstillede både, der hvert forår fylder hallerne i fx. Bella Center. Hvordan ser de ud om 35 år - altså i 2043....? Holder de prisen? Er de overhovedet omsættelige...? Det har en 35 år gammel Bianca 27 jo vist sig at være i kraft af dens kvaliteter. Det hedder langtidholdbarhed.

SEJLERGLÆDE BEHØVER IKKE AT STIGE MED BÅDENS PRIS
Afhængig af årgang, motorstand og generel vedligeholdelse, kan en velholdt Bianca 27 i dag erhverves i prislejet omkring de 125.000-150.000 kr.
Hvis man vil havneliv og fritid til søs, kan de fleste familier således også prismæssigt være med i en Bianca 27. For nogle vil den være en begynderbåd. For andre en sejlerlivslang glæde.
I den forbindelse skal man mærke sig, at sejlerglæden ikke nødvendigvis er proportional med bådens og banklånets størrelse. Prøv selv at spørge en Bianca 27-sejler!

Klik om bord i en Bianca 27
En rundtur på dæk og i cockpit.

Klik ind om læ i en Bianca 27
Et kik ind om læ i Bianca 27's salon, kahyt, pantry, wc, stuvepladser m. v.

27 Bianca 27 fakta
Nyttig tillægsviden om Bianca 27 - punkt for punkt.

B27 - sådan!
Bianca Yachts komplette liste over alt, ALT, hvad en værftsapteret Bianca 27 indeholdt, som eksempel model 1975-2.

En endnu bedre Bianca 27
Over hundrede illustrerede tips til forbedringer af sikkerhed, komfort og dagligliv ombord.Copyright text og fotos: Bianca27.net. Kopiering forbudt. All rights reserved. Læs om ophavsret.
Klik her!