bianca27.net Bianca27.net
En Bianca 27-sejler på langfart skal også selv kunne reparere sin sejl. Og det demonstrerede Owe også den eftermiddag i Rudkøbing havn.


Af
Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - text og foto

En grå sommereftermiddag var jeg nede i cockpittet på min Bianca 27 for at klare forskellige småting før næste dags sejlads. Som altid holder man udkik i havnen: Hvad går der ind og ud...? Måske en hånd til en fortøjning...?
Så falder øjet på en Bianca 27 og dens alene-skipper på vej mod de ledige pæle tre pladser fra mig.
- Hej med dig, siger vi begge. Vi får gjort båden fast, og hurtigt falder snakken naturligt nok ind på vores fælles bådtype. Skipper Owe Winther Jensen fra Haderslev er ikke sen til at invitere om bord.
Brunhilde, hedder Bianca 27'eren med det fine byggenummer 111. Over en forfriskning i cockpittet bliver jeg hurtigt klar over, at denne Bianca 27 og dens skipper er noget ganske særligt. De har været på langfart sammen i hele fire år! Starten gik fra Haderslev, og Bianca 27'eren og dens besætning nåede helt til Istanbul i Tyrkiet - og hjem igen. Gennem Nordsøen, kanaler og Middelhavet.

PENSIONERET JAGERPILOT
Eventyret startede, da Owe i sommeren 1993 blev pensioneret som jagerpilot fra flyvevåbnet. Bianca 27'eren bygget i 1969 havde Owe haft siden 1974, så den var i høj grad et medlem af familien. Og nu var tiden så kommet til den helt store tur.
Ikke mindst på flyvestationen var opmærksomheden stor omkring denne tur og Owe besluttede derfor at sende en beretning hjem en gang i kvartalet. Disse i alt 18 beretninger er senere renskrevet og har i flere år ligget på Owes nu ophørte hjemmeside. Nu har Bianca27.net med Owes tilladelse fået lov at gengive hele beretningen fra den lange tur. Og det er nærmest en hel bog. Printet ud på A4-sider, fylder den 110 ark!
På nedenstående link findes hele den 18 afsnit lange beretning. Har man mulighed for at printe ud, kan Bianca 27.net anbefale den som fin sejlerlæsning hjemme på land eller i cockpit eller køje om bord.
- Jeg kan i sandhed sige at turen til Middelhavet opfyldte alle mine forventninger hvilket jeg håber at beretningen også giver indtryk af. God fornøjelse, lyder det fra Owe.

OWE OM SIN BIANCA 27
I introduktionen til beretningen fortæller Owe følgende om sin båd:
"En Bianca 27 (dvs. 27 fod lang, platgattet og ¾ køl) der er bygget i 1969 med byggenr. B-111
Den har træmast med mastheadrig. Bommen til storsejlet er oprindelig udført med rullereb som jeg har modificeret til hurtigreb dog betjent fra masten.
Vinduerne var oprindelig monteret med gummilister, hvilket jeg har ændret til aluminiumslister efter en ubehagelig oplevelse i Nordsøen, hvor søen trykkede en rude ind.
Bianca 27 er ikke bygget med ankerbrønd hvilket jeg selv tilføjede. Den indeholder 20 m kæde. Af ankergrej medførte jeg et 15 kg Bruce anker for og et ti kg Danforth med fem m kæde (i en pøs) agter, samt 90 m ankertrosse.
Den oprindelige motorinstallation var en renoveret to cylindret Volvo Penta MD 2 (16 hk). Det var efterhånden ikke til at skaffe reservedele, så en ny renovering var ikke mulig. Så i 1992 ombyttede jeg den en med renoveret to cylindret Volvo Penta MD 11C (23 hk) – alt for kraftig – ved fuld gas går agterdækket under vand.
Jeg har installeret en gps og en simpel elektrisk selvstyrer, der kan holde en kurs"

----

Brunhildes besyndelige rejse - komplet:
Om beretningen og alle 18 afsnit plus nogle få billeder samt et kort.


Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret. Klik her!