bianca27.net Bianca27.net
Af Søren Stidsholt Nielsen, bianca27.net
Foto: Henrik Hansen,
Yachtphoto / Bådnyt
Tegninger: Svend Aage Christensen, Bianca 27s konstruktør

Lad os kikke ned om læ i en Bianca 27.
Hvad man hurtigt lægger mærke til er, at der er ståhøjde (1,83 m) hele vejen, at salonen oser af atmosfære og solidt håndværk (ægte træ, ikke laminat!) og at der er masser af god stuveplads og hylder. Vel er salonen er ikke en balsal, men den rar at opholde sig i, og den kan ikke forveksles med en campingvogns interiør.
Nedgangen til salonen er skottet til med en to-delt plade af træ. Den kan være fremstillet af teak eller af fineret mahogni. Ofte er der monteret en luftrist i den øverste halvdel. Her sidder låsen også.
Nedgangslugen glider ind under lugegaragen, så der er fin plads til at komme ind om læ. Trappen ned til salonens dørk er samtidig luge for adgang til den forreste del af motoren. Afhængig af Bianca 27's årgang kan trappen være lavet af blå eller hvid glasfiber (måske mindre seværdigt...) eller af massiv mahogni med indbyggede gribelister.

FIRE VINDUER GIVER MASSER AF LYS
Dørkplader er hele skibet igennem mahogni-finer med fingerhuller eller løfte-beslag. Under de i alt fem plader er der god (natur-afkølet!) stuveplads. Under agterste dørkplade er skibets dybeste sted om læ, sumpen, og her kan der der samle sig vand, kondens eller oliertester fra motoren. Det kan være en god ide at montere en håndbetjent lænsepumpe her.
Under den mellemste dørkplade i salonen er der i kølen indstøbt et par løfteejer til søsætning og landsætning af båden. Hvis disse anvendes, kræves det, at løftegjorden føres gennem loftsventilen, som så skal demonteres.
Bianca 27 leveres med et fastmontret, udklappeligt bord midt i salonen.
Salonens fire store vinduer giver en massse lys om læ. Loftet er i hvidt vinyl med mahogni-lister og et par indbyggede lamper.

APTERING I BÅDEBYGGER-KVALITET
Hele apteringen er i mahogni og udført i god bådebygger-kvalitet. Plast- og laminatløsninger hører nutidens industribåde til. Den slags discount ses ikke i en Bianca 27.
I salonens bagbord side findes pantry med kardansk ophængt komfur, gas eller sprit, samt skuffer, rum og skabe til køkkengrej, bestik og madvarer. Indretning af skabsplads kan variere afhængig af årgang på Bianca 27. På praktisk vis kan komfuret tildækkes med en bordplade, og når komfuret er i brug, kan bordpladen anvendes i styrbord side af salon.

VASK OG TERMOSKAB
Agterst i styrbord side af salon er der en sektion med vask (fodpumpevand) og et termoskab samt stuverum for proviant. Den lille runde vask kan tildækkes, når den ikke er i brug. I termoskabet nedenunder kan fødevarer holde sig kolde med køleelementer eller der kan i fx. kistebænk monteres en kompressor til termoskabet, så man får et rigtigt køleskab om bord.
Over køjerne/hynderne i begge sider af salonen er der skabe, der kan lukkes. Her kan indretning også være forskellig afhængig af årgang. Bag hyndernes flytbare ryglæn, er der god stuveplads til køjetøj og bagage. Under begge køjer er der stuverum med adgang fra luger foran eller fra oven, når køjebund løftes. Over køjerne / under vinduerne findes også en praktisk, gennemgående gribeliste.
Salonen i Bianca 27 er garneret med mahogni på indvendigt agterskot, rundt om vinduerne samt på midterskot.

GARDEROBE, TOILET OG HÅNDVASK
Midt i skibet findes til bagbord et meget rummeligt garderobeskab med et vindue og en hylde, og i styrbord side toilet med håndvask. Toilet, skab og den udtrækkeligte håndvask med fodpumpevand er ikke luksus, men det er der. Toilettet - med vindue - findes bag en dør, der også kan fastlåses på tværs og adskille salon og midtersektion / køjerum.

KØJERUM MED GOD PLADS
Fortrekanten, køjerummet, er i forhold til skibets størrelse særdeles rummeligt. Det takket være det brede forskib (der til gengæld reducerer skibets højde på kryds).
I fortrekanten er der fin plads til to voksne eller tre børn plus deres køjetøj og bagage. Der er stuveplads i skuffer og skabe under køjerne, og der er brede, gennemgående hylder over begge køjer i hele forskibets længde. I fortrekanten er der i køjernes fodende desuden et stuverum helt ud til stævnen.
I køjerummet er der tre vinduer og en dæksluge for ventilation samt for bekvem op og nedtagning af køjetøj og bagage. På skottet i begge sider af køjerummet er monteret læselamper.

-------


Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret. Klik her!