bianca27.net Bianca27.net
Af Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - tekst og foto


Forestil dig, at du fik lyst til at bygge din helt egen Bianca 27 og ville ud og shoppe ind, hvad der nu skulle bruges til sådan et fantasi-projekt. Huskesedlen til bådbutikken, byggemarkedet, trælasten, farvehandleren og mange andre forretninger ville blive uendelig lang. For slet ikke at tale om beskrivelsen af, hvordan de mange hundrede komponenter, materialestykker og andet skulle sættes sammen for at komme til at ligne en formfuldendt Bianca 27.
Et sådant projekt ville også være ren illusion. Der kan ikke bygges flere Bianca 27. Formen er destrueret og en båds kontruktionstegninger er ikke noget man sådan bare lige går hen og plagierer.
Men alle byggede Bianca 27'ere er nøje specificeret i samtlige detaljer. En mængde tegninger særdeles detaljeret udført af konstruktør Svend Aage Christensen indeholder ned til millimeter-nøjagtighed samtlige mål på en Bianca 27, - i de første år kaldet en havkrydser.
Foruden alle tegningerne er alt, hvad en Bianca 27 skal være og indeholde præciss fastsat på seks tætskrevne A4-sider. Og de kan være interessant læsning for Bianca 27-folket. Defor har Bianca27.net valgt at gengive den lange specifikatiion komplet herunder.
Under hele den ti år lange periode, da Bianca 27 blev bygget på værftet i Rudkøbing, har den gennemgået mange forbedringer. De kan være begrundet i både køberes behov men også i for eksempel ændrede produktionsmetoder.

Nogle eksempler på, hvad der ændret undervejs:
+ Træmast er ændret til mast i eloxeret aluminium.
+ Gummiomkransede vinduer er ændret til vinduer med alu-rammer.
+ Motorlem/nedgangstrappe er ændret fra blå glasfiber til træ.
+ Dækmønstret var ikke indstøbt i de første Bianca 27.
+ Afrunding af cockpitkarm mod ruf er ændret fra træ til brun glasfiber.

Specifikationen herunder vedrører en af de sidste Bianca 27-modeller og har i værftets materiale betegnelsen "Bianca 27, Model 1975-2". Specifikationen gælder dels en standard-model, og et godt stykke nede i den lange tekst er anført forskelligt tilbehør og andet, som Bianca Yacht kunne levere sammen med købet af en ny båd. For eksempel en halvmodel i formatet 1:10. Til sidst er specificeret, hvad et selvbyggersæt omfatter. Den løsning kunne værftet ikke levere fra starten. Den blev først introduceret senere og besparelsen for den fingernemme var omkring en fjerdedel af bådens pris.

Billedet øverst på siden viser Bianca 27'eren DEN-415 Bianco af Rudkøbing i værftshallen hos Bianca Yacht, hvor den blev bygget i 1974.

Her er så hele den originale tektst fra Bianca Yacht anno 1975 med nogle få redaktionelle tilpasninger foretaget af Bianca27.net:

---------------

BIANCA YACHT A/S
5900 Rudkøbing
Danmark
(09) 511674


Bianca 27
Stabil, rummelig, langkølet og komfortabel havkrydser
Model 1975-2101 SKROG
Håndoplagt glasfiberarmeret polyester med indstøbt vandliniebælte, indstøbt 1450 kg støbejernskøl med løftebeslag. : . .
Glasfiberror med rustfrie beslag og beslag i top for flagspil. Bund og ror af slebet og behandlet med antifouling bundfarve.

102 DÆK
Dæk og ruf tag udført i glasfiberarmeret sandwich-konstruktion med 10 mm kerne. Elkabler for lanterner og loftslamper i kahyt indstøbt i dæk. Skridsikkert mønster på dæk og ruftag. Dæksafløb tilsluttet cockpitafløb.
Lønningsliste i lakeret mahogni med messingbeskyttelsesskinne hele båden rundt og ovenpå for og agter.
Røstjern og øjebolte for agterstag og spilerskøder i rustfrit stål. Stævnbeslag for to fokkestag og indbygget ankerrulle i rustfrit stål. 2 m skødeskinner i eloxeret aluminium med rustfri slæder monteret ovenpå lønningen. Håndlister, to-delt nedgangslem, skydekappe og flagspil i lakeret mahogni. Forluge og agterluge af mahogni med lakerede kanter, top i ubehandlet teak med indlagte sorte gumminoter.
Forluge monteret med rustfrie hængsler og indstillelige lukkebeslag. Garagelåg for skydekappe i ubehandlet teak med indlagte sorte gumminoter. Spraykarm i lakeret mahogni.
Vinduesrammer af eloxeret aluminium og ruder af hærdet glas. Fortøjningspullerter, to stk. for og to stk. agter.
Luftventiler med rustfri kappe monteret i fordæk, i ruftag over toilet og hovedkahyt og i agterluge.
Ventilen over hovedkahytten skal afmonteres, når båden løftes i løftestroppen. Rustfri ventilplade og Ruko lås er monteret i øverste nedgangslem.

105 COCKPIT
Selvlænsende cockpit med søventiler på skroggennemføringerne.
Vandtæt motorrumslem af glasfiberarmeret polyester i bunden af cockpittet.
Kipbar rorpind i lakeret mahogni med rustfri beslag.
Cockpitkarme med spilkonsoller i lakeret mahogni, forstærket med rustfri bøjler. To stk. Lewmar 16 two speed ell. lignende spil for genuaskøde med clamcleats, to stk. håndsving leveres med.
Cockpitsæder af mahogni med lakerede kanter, top i ubehandlet teak med indlagte sorte gumminoter.
Forreste cockpitsæde SB og BB er monteret med hængsler og patentlukkebeslag, disse to sæder lukker de store kistebænkstuverum. Cockpitsædeafløbet er ført til cockpitafløbet. Der er også stuverum agten for cockpittet under agterlugen.
Aftagelig storskødebro i lakeret mahogni med eloxeret aluminiumsskinne, slæde, stor-skødeblok med klemme og to stk. indstillelige stoppere.

104 SØGELÆNDER
Prædikestol, agterstel med patentlukket wirestrop i midten. Tre septre i hver side med to livliner af PVC-overtrukket wire.

103 LANTERNER
SB og BB lanterner montret i lanternekasser i prædikestol, Agterlanterne monteret på SB agterstol og toplanterne monteret på forkant af mast. Fire polet stik for el til mast monteret ved mastefod.
Lanterner i godkendt dansk type.

106 RIGNING MASTHEAD
Mast, bom og salingshorn af eloxeret aluminium. Windex monteret på mastetop.
Rustfrit rebeapparat på bom. Et stk. rebesving.
To stk. rustfri spil for stor- og genuafald. To stk. spilhåndtag.
Skinne med slæde for spilerbom og øjebeslag for spilerfald og spilerbom op- og nedhaler monteret på mast.
Kickingstrop.
Rustfri stående rigning og vantskruer.
Storfald, genuafald, bomdirk, storskøde og genuaskøde med blokke og sjækler.
Øjebeslag under salingshorn SB og BB for føring af klubstander osv.

107 APTERING
Alt indvendigt apteringsarbejde udført i eksklusivt matlakeret mahogni. Dørk af teakfineret krydsfiner i hovedkahyt, toilet og forkahyt.

108 NEDGANG TIL KAHYT
Trappe i mahogni med slidlister af teak og lydisoleret på bagsiden mod motor-rummet. Trappen er aftagelig og giver god plads til eftersyn af motor. Håndliste er monteret indvendig på BB side af nedgangsåbningen.

109 HOVEDKAHYT
Ruftag beklædt med skumgummivinyl og to stk. loftslamper monteret. Rufsider og agterskodder beklædt med mahogni.
Håndlister SB og BB langs underkant af rufside i hele kahyttens længde. Sofa SB og BB 190 cm lang med 10 cm skumgummihynde betrukket med ren beige bomuldsfløjl med lynlåse, så betrækket let kan aftages ved rensning. Polstrede ryglæn kan flyttes mod borde, når sofa benyttes til køje. Stuveplads til køjetøj bag på ryglæn i lærredspose. Slingrekøjesejl af sejldug.
Overskabe SB og BB over sofaryglæn med boghylde og to låger med fletværk i hvert skab.
To stk. lemme på køjeforsiderne lukker til stuverum under køjerne. Et stk. læselampe monteret på masteskod over hver sofa-Klapbord med stuverum i midten, 2 hængslede bordplader, slingrelister og to stk. aftagelige rustfri ben.

110 PANTRY BB
Primusbord beklædt med mustard bronze formica. Slingrelister monteret på bordkanten.
Halvkardansk ophængt primus med to brændere indbygget i rustfri kasse med af-tagelig bordplade over. 3 stk. lemme over stuverum i bordet.
Bestikskuffe under primuskasse med 6 stk. knive, gafler, skeer og teskeer. Tallerkenskab mod borde med skydedøre indeholder 6 stk. dybe- og flade tal-lerkener og ekstra stuverum.
Glasskab bag agterste fletværkslåge i BB overskab med seks stk. kopper, ølglas, snapseglas og cognacglas monteret i opsats.
Grydeskab under primusbord med dobbeltbund, som fastholder gryde, kasserolle, pande og kedel.

111 PANTRY SB
Pantrybord beklædt med mustard bronze formica. Slingrelister monteret på bordkanten.
Jern i bordpladen over rund rustfri vask, lem stuves under dæk.
Svingbar vandhane ved vask og fodpumpe monteret i dørken. Vaskeafløb ført til cockpitafløb.
Isoleret lem i bordplade over 40 liter isoleret isbox med rist over 8 liter rum for råis.
Afløb fra isbox går under dørk til lænsepumpe.
48 1 isoleret madskab med hylde og isoleret dør med lukkebeslag. Radiohylde mellem pantrybord og overskab i borde.
Bordplade over primus kan skydes ind under radiohylde og anvendes som ekstra bordplade ved vask.

Et stk. flexlampe monteret over pantry.

112 TOILET SB
Dør for toiletrum lukker mod hovedkahytten når toilettet benyttes. Marinetoilet med pumpe. Søventilerne på skroggennemføringerne betjenes gennem forreste lem i køjesiden i hovedkahytten.
Toiletskab under dæk med udtrækkelig glasfibervask, afløb fra vask til toilet. Svingbar vandhane ved vask og fodpumpe monteret i toiletrépoBe. Et stk. toiletlampe monteret.

115 KLÆDESKAB BB
Et stk. hylde og et stk. klædestang monteret.

114 FORKAHYT
Køje SB og BB 1,90 m lang med 10 cm skumgummihynde, betrukket med ren beige bomulds-fløjl med lynlåse, så betrækket let kan aftages ved rensning.
Trekantplade med løs hynde kan ilægges mellem køjerne, der er da køjeplads til tre børn.
Hylde over hver køje i hele kahyttens længde. Stuverum i forskib med gardin for.
I hver køjeforside et stk. skuffe og et stk. lem for stuverum. Et stk. læselampe over hver køje.

115 VANDTANK
6o liter vandtank af pvc med renselem, dækspåfyldning og udluftning, tanken er monteret under køjerne i forkahytten.
Slanger ført til fodpumpe i toilet og pantry.

116 GARDINER
Gardinstænger med gardiner i hovedkahyt, toilet, klædeskab og forkahyt.

117 ELINSTALLATION 12 V (excl. akkumulator)
Komplet installation for lamper og lanterner.
Sorte kontrolpaneler med hvid påskrift og indbygget belysning er monteret over trappen.
Kontrolpanelerne er forberedt for installation af ekstra tilbehør og indeholder 12 stk. kontakter, et stk. stikkontakt og 18 stk. sikringsholdere med glas sikringer.

118 NAVN OG HJEMSTED
Guldbogstaver monteret på agterspejl.

119 UDRUSTNING
Fire stk. fortøjninger å otte m med øjesplejs, fire stk. fendere med line og et stk. 12 kg
paraplyanker med 30 m ankertov.
Et stk. håndlænsepumpe af pvc og et stk. yachtflag.
Værktøjskasse med diverse reservedele.

202
Bianca 27 havkrydser iflg. foranstående specifikation nr 101 - 119:

204
Farve 1: Fribord: 200 hvid. Vandlinje: 705 sejlerblå. Dæk 804 skumhvid. Bund mørkeblå.

206
Farve 2: Fribord: 710 blå. Vandlinje: 200 hvid. Dæk 804 skumhvid. Bund mørkeblå.

207
Farve 3: Fribord: 306 gul. Vandlinje: 200 hvid. Dæk 804 skumhvid. Bund mørkeblå.

210
Kompas Silva K 111 P med lys monteret i BB agterskod.

212
Kompas Silva K 111 P med lys monteret i SB agterskod. Montering SB kun muligt; hvis der ikke monteres instrumenter indenfor 60 cm afstand.

214
Ekkolod Seafarer MK 3 monteret på svingklap på agterskod SB i kahyt, kan svinges ud i nedgangsåbningen, så det også kan aflæses fra cockpit.

216
Sumlog VDO 0-10 knob med triptæller og belysning, monteret i recess på forkant af cockpit.

218
Merpris for lanterner med tysk DHI attest.

220
Stilbar rustfri rorpindholder med indbygget øloplukker monteret på agterkarm i cockpit.

222
Ur, 100 mm messing, monteret på masteskod i kahyt.

224
Barometer, 100 mm messing, monteret på masteskod i kahyt.

226
Sprayhood af dacron på rustfri bøjle med rude - hvid.

227
Sprayhood af dacron på rustfri bøjle med rude - blå.

228
Windbreak rundt om cockpit - hvid.

229
Windbreak rundt om cockpit - blå.

230
Bompresenning - hvid.

231
Bompresenning - blå.

232
Ekstra fokkestag incl. vantskrue.

234
Agterstag isoleret, antenne ført til vandtæt dæksgennemføring på dæk.

236
Dækslys med rustfri skærm monteret under saling SB og BB

238
Spilerbom af eloxeret aluminium, længde 3,39 m.

240
Spilerfald, spilerskøder, op- og nedhaler incl. blokke og karabinhager:

242
Kipbar mastefod af rustfrit stål

260
Storsejl 16,0 m2.

261
Krydsfok 15,6 m2.

262
Genua IOR 25,7 m2.

401
10 hk Bukh DV10 dieselmotor med reversegear og elstart monteret på gummi ophæng-.
Flexibelt stævnrør med vandsmurt agterleje og rustfri aksel. 2 bladet bronzepropel.
Eet grebs fjernbetjening af gear og gas, monteret i recess i SB kiste-bænkside.
40 liter rustfri brændstoftank er monteret i SB kistebænk med dækspåfyldning, udluftning, brændstofhane, aftapningshane og brændstoffilter med vandudskiller.
Vandkølet udstødning med gummiophængt waterlock og gummilyddæmper. Si og vandstophane på indsugning.
Instrumentpanel med trykknapper for start og stop, lade- og olietryks-kontrollampe .
Viserinstrumenter for omdrejninger, olietryk og kølevandstemperatur. Instrumentpanel og viserinstrumenter er monteret i recess i cockpit under nedgangen til kahytten. Elstarter og vekselstrømsdynamo.
To stk. 60 AH akkumulatorer monteret i pvc kasse, den ene til start, den anden til belysning.
Hovedafbryder for el betjenes fra kahyt gennem trappeåbningen. Zinkanode monteret for korrosionsbeskyttelse af propel, aksel og stævnrør.

406
25 hk MD 2 B dieselmotor. Installationer og udstyr som Bukh DV 10med følgende forskel: Tændingslås og stopkabel ført til BB kistebænk i stedet for tryk-knapper for start og stop.

408
Varmeanlæg Ebersprächer monteret med termostatreguleret udblæsning ved toilet-dør BB. Separat dieselolietank.

410
Ildslukker, pulvertype, monteret i kistebænk SB.

412
Lænsepumpe Henderson monteret i SB kistebænk med aftageligt håndtag gennem kistebænkside.

414
Hesteskoformet redningskrans med lysbøje monteret i rustfrit stativ på søge-lænder agter.

416
Redningsflåde Viking fire pers., monteret på ruftag.

420
Cockpitbord med hængslet ben.

422
Cockpitdørk, ristværk i teak.

424
Gulvtæppe i kahyt, toilet og forkahyt.

426
Løftestrop incl. sjækler.

428
Bianca 27 vinter / transportpresenning, solid kvalitet, formsyet.

430
To stk. bøjler for vinterpresenning.

432
Bianca 27 opbevaringsbuk af stål med trævanger.

434
Halvmodel af Bianca 27 1:10.

----

De farvepigmenter, som er tilsat vor gelcoat, har den størst eksisterende lys-stabilitet. Vi kan dog ikke give garanti for gelcoatens farveægthed, dette gælder specielt røde og mørke farver.
Ret til ændringer af specifikation, materialer og udstyr forbeholdes.

----

Bianca 27 byggesystem, model 1975-2

500
Komplet skrog, dæk, køl med løftebeslag og indvendige sektioner i skrog og dæk, samlet.
Ror monteret incl. rorpind.
Skrogsider behandlet indvendig med havblå sejlerblå gelcoat. Bund, køl og ror afslebet og behandlet med antifouling bundfarve. El-kabler for lanterner og loftslamper i kahyt indstøbt i dæk og ruftag. Lønningsliste monteret og proppet, men ikke afpudset og lakeret. Stævnbeslag monteret.
Røstjern SB og BB og øjebolte for agterstag monteret. Ruftag beklædt med skumgummivinyl. Rufsider og agterskodder beklædt med mahogni. Mahogni under dæk i hovedkahyt monteret.
Vinduesrammer af eloxeret aluminium med ruder af hærdet glas monteret. Alle skodder, hjørnestolper og gerighter under mast monteret. Mahognilister for hylder i forrum monteret. Motorrumslem i cockpitbund monteret.
Cockpit-, cockpitsæde- og dæksafløb med skroggennemføringer og søventiler mon-teret.
Søventiler for toilet monteret. Pantryforside monteret. Rustfri vask monteret. Mahognitrappe monteret Gardinstænger leveres umonterede. Navn og hjemsted i guldbogstaver monteret på agterspejl._

502
Farve 1: Fribord: 200 hvid. Vandlinje: 705 sejlerblå. Dæk 804 skumhvid. Bund mørkeblå.

504
Farve 2: Fribord: 710 blå. Vandlinje: 200 hvid. Dæk 804 skumhvid. Bund mørkeblå.

506
Farve 3: Fribord: 306 gul. Vandlinje: 200 hvid. Dæk 804 skumhvid. Bund mørkeblå.

Komplet sæt træværk over dæk, Lakeret.
Komplet sæt beslag over dæk incl. to stk. Lewmar 16 genuaspil ell. til-svarende og to stk. håndsving.
Montering af pkt. 508 og 51o incl.tre gange lakering. Komplet søgelænder monteret.


Rigning Masthead
Mast, bom med rebeapparat og salingshorn af eloxeret aluminium.
To stk. rustfri spil for stor- og genuafald.
To stk. spilhåndtag og et stk. rebesving.
Skinne med slæde for spilerbom.
Øjebeslag for spilerfald og spilerbom op- og nedhaler, monteret på mast
Kickingstrop.
Rustfri stående rigning og vantskruer.
Storfald, genuafald, bomdirk, storskøde og genuaskøde med blokke og
sjækler.
Windex i mastetop.
Øjebeslag under salingshorn SB og BB for føring af klubstander osv.
Fire stk. fortøjninger å 8 m med øjesplejs, fire stk. fender med line, et stk. 12 kg paraplyanker med 30 m trosse, et stk. håndlænsepumpe af pvc og et stk. yachtflag.


Sejlfærdig båd udvendig
Svarer til ovenstående punkter nr. 500 - 526 incl. ( excl. sejl).
SB, BB, top- og agterlanterne, godkendte danske, umonteret. SB, BB, top- og agterlanterne, godkendte danske, monteret.
Komplet sæt lakerede indvendige mahogni apteringsdele incl. teakdørk i kahyt, skruer, beslag, kardansk ophæng for primus og slingrekøjesejl.
Et sæt hynder (træryglæn købt under pkt. 534)
Et sæt gardiner.
Vandtank med pantrypumpe og toiletpumpe monteret, haner leveres umonterede med.
Marinetoilet monteret.
Primus rustfri med to brændere.
Lamper i kahyt og kontrolpaneler umonterede.
Et sæt service, glas og bestik.
Pande, kasserolle, gryde og kedel.
Stævnrør og gummiophæng monteret for Bukh DV 10 motor.
Stævnrør og gummiophæng monteret for Volvo Penta MD 2 B motor.

Ret til ændringer af specifikation, materialer og udstyr forbeholdes.

Bianca Værft A/S
5900 Rudkøbing
Danmark
(09) 511674


-----------

Det var ordene fra Bianca Yacht dengang i 1975.

Har du kommentarer, spørgsmål eller andet til ovenstående, er du velkommen til at skrive til
Bianca27.net

Bianca 27's data.

27 fakta om Bianca 27

---

Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret.
Klik her!