bianca27.net Bianca27.net
Af Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - tekst

Hvilke kvaliteter blev en Bianca 27 solgt på som nybygget båd i starten af 1970'erne? Det ses i ovenstående brochure udgivet omtrent midtvejs i Bianca 27's ti år lange byggeperiode. Den tresprogede brochure er trykt på glittet papir, - seks sider i datidens ypperste firefarve-teknik.
Forsiden viser naturligvis en Bianca 27. Båden er fotograferet for fuld spiler-damp i farvandet syd for værftet Rudkøbing. Stedkendte kan i kimingen skimte Rudkøbings kornsilo og Langelandsbroen. Billedet viser byggenummer 231, der i følge Bianca27.nets arkiver blev solgt til en civilingeniør i Klampenborg.
Brochurens anden side er amerikansk / engelsk og viser, at Bianca Yacht allerede på det tidspunkt var inde på eksportmarkederne.

ATLANTERHAVSTOGT VISER BIANCA 27'S KVALITET
Bianca 27's sejlkvaliteter og robusthed fremhæves med amerikaneren John F. Beattys bedrift som eksempel. Med start fra værftet i Rudkøbing sejlede John F. Beatty 12000 sømil (ca. 23.000 km) i sin Bianca 27. Alene!
John F. Beattys sejltur i Bianca 27 med US-sejlnummer 121 gik fra Langeland til Skotland, Irland, Middelhavet, tværs over Atlanten til De vestindiske Øer og derfra op til Boston på den amerikanske østkyst.
- En bedre demonstraiton af sødygtighed og excellente sejl-kvaliteter findes næppe, noteter brochuren med forståelig stolthed.
På billederne ses John F. Beatty med sekstant ombord i sin Bianca 27, og på et andet foto er båden ankret op i noget, der kunne være eksotiske omgivelser.
At Bianca 27 dengang var på det internationalt toneangivende månedsblad Yachting Worlds Top Ti over verdens bedste lystyachter, var også en ren foræring som salgsargument.

SORTBLÅ MODEL TIL ÅLANDSØERNE
På brochurens følgende sider bringes nedenstående tekst på tre sprog amt billeder af Bianca 27's interiør plus bådens data og små tegninger.
Næstsidste sider viser en sortblå Bianca 27, byggenummer 168, med Ålandsøernes flag og leveret til en kunde i Finland. Siden fastslår også, at en Bianca 27 er en sund investering.
Brochuren afrundes med et foto af et par Bianca 27'ere på øhavstogt til Ærøskøbing. Børn ombord signalerer familiebåd.
Til sidst oplyses Bianca Yachts adresse og telefoner og nummer til et af datidens kommunikationsmilder, telex. Svendborg-adressen er til Biancas opkøbte Sagitta-værft, hvorfra en del af salgarbejdet udgik.


Her er den originale tekst fra brochuren ovenfor:

"1969: BIANCA ACROSS THE ATLANTIC
1970: BIANCA AROUND THE WORLD
1967: BIANCA 27 YACHTING WORLD'S TOP TEN
In 1969, the American John F. Beatty made a Transatlantic voyage covering more than 12000 nautical miles in his ,,BIANCA 27".
This trip went singlehanded from Denmark to Scotland, Ireland, the Mediterranean, further on crossing the Atlantic to the West Indies, and from there up to Boston. A better demonstration of sea-worthiness and excellent sailing qualities could hardly be found."

-----"BIANCA 27 - EN KLASSIKER BLANDT YACHTER

Begrebet »succes« har aldrig været mere ærligt anvendt end i forbindelse med BIANCA 27, båden som opfylder alle den moderne sejlers krav til rummelighed, komfort og gode sejlegenskaber, hvorfor den i dag er en bestseller mere end nogensinde.

BIANCA 27 rummer
4-5 køjepladser, alle komfortable. Sofaerne i hovedkahytten giver rigelig siddeplads til 6-7 personer. I den smagfuldt indrettede kahyt, er al aptering udført i en særlig udsøgt mamogni og alt arbejde er udført i en sadan kvalitet, der almindeligvis kendetegner dansk træhåndværksarbejde.

BIANCA 27 har et veludrustet pantry med stålvask, isbox og kogeplade osv., som er praktisk indbygget i kahyttens agterste del, en plads husmoderen vil forstå at værdsætte.

BIANCA 27 har et separat toilet med håndvask og toiletskab indrettet mellem forkahyt og hovedkahyt.

BIANCA 27 har en virkelig hyggelig forkahyt med to regulære køjer, når man anvender ekstra hynde, kan der nemt sove 3 personer her.


BIANCA 27 - en båd med trivsel i for hele familien!"

-----

KØB OG SEJL MED SUND FORNUFT.

De får mest for pengene, hvad enten det gælder en færdlgbygget eller et halvfabrikata, når De vælger BIANCA 27. Modellerne leveres som standard med alu-mast og bom. Forluge, agterluge, samt garage og sæder i cockpit, er fremstillet i teak med indlagte gumminoter. Alt træværk over dæk er lakeret.

-----

Den øvrige tekst i brochuren er oversættelser af den danske tekst til engelsk og tysk.Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret. Klik her!