bianca27.net Bianca27.net
Sådan får du nye ruder med alu-rammer i din Bianca 27
Af Søren Stidsholt Nielsen, Bianca27.net
- tekst og foto


Da de første Bianca 27'ere kom frem midt i tresserne, var aluminium ikke så udbredt et materiale på lystbåde. Masterne var gjort af træ og rammerne omkring vinduerne var fremstillet af gummi. Begge materialer er senere erstattet med løsninger af aluminium. Men rudernes kanter kan blive utætte, når fx. gummiet mørner. Flere ejere af Bianca 27'ere med gummi-rudekanter - bl. a. Torben Gade fra Bianca 27 nummer 192 Pesto af Nivå - har på den baggrund spurgt Bianca27.net, om der stadig kan købes vinduer til båden?
Det positive svar er, at der kan leveres såvel enkelte alu-vinduer som et komplet sæt ruder og rammer til Bianca 27. Leverandøren er det danske firma Ertec i Skævinge på Sjælland. Herfra oplyser Sam Shad til Bianca27.net, at normalprisen for et sæt vinduer til en Bianca 27 er 18.500 kr. inkl. moms og plus fragt. (omkring 600 kroner):
- "Problemet" med Bianca 27 er, at der er al for mange vinduer i båden, og det presser jo prisen op, forklarer Sam Shad.
Enkeltruder kan også leveres, men er forholdsvis dyrere pr. styk sammenlignet med køb af et helt sæt. Pris på enkeltruder kan oplyses ved henvendelse til firmaet.

TILBUD PÅ VINDUER HER OG NU
Ertec har også flere tilbud parate til Bianca27.net: Hvis tre Bianca 27-ejere bestiller nye ruder samtidig, falder prisen til 16.875 kroner. Desuden har Ertec et her og nu tilbud på et komplet sæt ruder til kun 14.000 kroner. Forklaringen på denne lave pris er, at firmaet netop har fremstillet et sæt ruder til en tysk Bianca 27-sejler, og firmaet benyttede så lejligheden til at lave et ekstra sæt. Samme lave pris kan i øvrigt opnås, hvis hele ti Bianca 27-sejlere samler sig om en ordre. Bianca27.net står gerne for formidling og videregivelse af evt. ordre til leverandøren. Skriv, hvis det har interesse.

MÅSKE SKAL DER JUSTERES UDSKÆRINGER
De fleste sejlere med handyman-håndelag vil nok kunne finde ud af at skifte ruderne selv. Foruden ruderne skal der bruges bl. a. en makker og en skruetrækker.
Ertec oplyser, at det kan være nødvendigt at ændre/justere vindues-udskæringerne i båden. Da udskæringerne i forskellige både i følge Ertec kan variere, har firmaet lavet sine tegninger således, at de burde passe til alle både. Firmaet tilbyder at levere 1:1 tegninger af de nødvendige udskæringer uden beregning. Her er en illustreret vejledning for installation -
klik! (Findes også på engelsk og tysk).

NI RUDER I FEM FORSKELLIGE STØRRELSER
Normal leveringstid for nye alu-ruder til Bianca 27 er seks-otte uger. Halvdelen af købsprisen betales ved bestillingen og resten ved leveringen.
Et komplet sæt ruder til en Bianca 27 er på ni enheder i hele fem forskellige størrelser. Ved første øjekast kunne man måske tro, at de små ruder i garderobe, toilet og fortrekant er ens. Men kik nøje efter! Faktisk har disse små ruder hele tre forskellige størrelser, som det også ses på Ertecs tegning herover. Ruderne i salonen er parvis ens. Link:
Ertec, mail til Ertec.
I øvrigt kan det tilføjes, at
Bianca Yacht i Rudkøbing har et sæt med otte af de ni ruder liggende. Tilbud kan fås ved telefonisk henvendelse til værftet, skulle vi hilse og sige efter visit hos Anders Leth Christensen på Bianca (tlf.6251-2408).
Endelig skal det nævnes, at det jo også er muligt at udbedre eller forny ruder med kanter af gummi. Vi ved dog, at Bianca 27-ejere ofte vælger alu-løsningen fordi det i tilgift giver båden et mere moderne look.
- - -
Vedligeholdelses-tip for alu-rammer: Vask rammerne i ferskvand efter sejlads og giv dem voks nogle gange i sæsonens løb. Så holder de længere og forbliver flotte.


Bianca27.net vil gerne gøre denne side til stedet, hvor vi samler alle Bianca27.nets brugerers viden og erfaringer med ruder i Bianca 27. Har du oplysninger, spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at skrive til Bianca27.net


Copyright text og fotos: Bianca27.net. Kopiering forbudt. All rights reserved. Læs om ophavsret.
Klik her!