Bemærk: Ovenstående annoncer er kun illustrerende eksempler. Annoncerne kan være uaktuelle. Klik nederst på siden her for links til aktuelle tilbud på Bianca 27
Af Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - tekst og foto
Drømmer du om en Bianca 27....?
Bianca 27 findes kun som brugt båd. Formen er destrueret og der laves ikke flere nye Bianca 27'ere. Så din drøm kan kun realiseres ved et brugtbådskøb.
Produktionen af denne dejlige sejlbåd stoppede allerede i 1970'erne, da Bianca Yacht i Rudkøbing leverede det sidste eksemplar af sin største succes. Båden havde sejlnummer 604.
De nyeste eksemplarer af Bianca 27 er således over 30 år gamle, og de ældste har mere end 40 år på kølen. Så mange sæsoners sejlads og sandsynligvis flere ejerskift sætter selvfølgelig sit præg på en båd. Derfor er Bianca 27-brugtbådsmarkedet også en broget sag. Nogle eksemplarer er ekstremt velpassede, så er der en stor mellemgruppe og nederst - også på prisskalaen - ligger dem, der trænger til en meget kærlig hånd.
Prisen på en Bianca 27 afhænger helt af bådens vedligeholdelsestand, årgang og udstyr. Og måske også af ejerens iver efter en "hurtig handel".
De billigste Bianca 27 er set ned til omkring 70.000 kroner, mens et præmie-eksemplar udbydes op til 150.000-160.000 kr. En ofte set pris er omkring de 110.000-125.000 kr for et allround-velpasset eksemplar bygget i 1970'erne. Hvis prisen bevæger sig over dette niveau, bør køberen kunne forvente, at fx. motor eller sejl kun er få år gamle, at alt udvendigt teak er fornyet eller at der evt. er foretaget (professionel) omlakering af fribord eller af dæk.
VÆR GRUNDIG VED MOTOR-BEDØMMELSE
Motoren er helt klart den dyreste enkelt-del på en Bianca 27. Derfor skal køberen være ekstra opmærksom her. At lade sig besnakke af en ivrig sælger eller at overse fejl eller mangler på vitale motordele, kan blive en dyr fornøjelse for den nye bådejer. Hvis man ikke selv besider den fornødne ekspertise i marinediesel og aksel/propel, bør man medtage en sagkyndig, i hvert fald, når handelen glider ind i en alvorsfase.
Bianca 27 blev i sin tid værfts-leveret med enten en Bukh (rød) eller en Volvo Penta motor (grøn). Hvis båden stadig har sin originale motor, må du regne med, at den nok har haft sin bedste tid. Motorer fra den tid var i reglen søvandskølet, og mange driftsår med saltvandsgennemstrømning i de vitale dele, kan have sat sine tærende spor. Nogle motorer fra den tid kan have fået eftermonteret et ferskvands-kølessystem, og det forlænger klart motorens levetid.
At dømme efter brugtbådsannoncer har mange Bianca 27 dog skrottet den gamle motor og fået en ny. Her skal du være opmærksom på begreber a la "næsten ny". For nogle sælgere kan det dække over en måske ti år gammel motor. Hvis motoren er udskiftet, bør du forlange dokumentation for årgang og evt. også for, at montagen er sket professionelt.
Hvis du vil danne dig et forhåndsindtryk af motoren, skal du fjerne dørk-dækslet i cockpit og lugen (trappen) inde om læ. Så kan du få et indtryk af, om sælgeren har passet sin motor:. Ligner motor og motorrum en olie-svinesti - eller er der orden og rent?
HVAD DU OGSÅ SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ VED MOTOR
Selvfølgelig skal du også bede om at få motoren startet og få en sejltur. Starter den villigt eller trægt? Oser den bagud? Er slanger tætte? Kommer der mislyde fra transmission? Fungerer gear (for/bak/fri)? Er betjeningspanel ok? Er motoren smurt og flitre skiftet hvert år - evt. dokumentation? Er vitale dele - fx. topstykke eller kølesystem udskiftet - dokumentation? Spørgsmålene er mange, og hvis du ikke føler dig på hjemmebane i maskinrummet, så søg fagmæssig bistand. En professionelt udført udskitfning af motor- og evt. transmissionsu til helt nyt grej koster alt incl. 50.000-70.000 kr!
ER MASTEN PASSET?
Bianca 27's anden motor, mast, rig og sejl, bevæger sig i samme prisleje, hvis det hele skal skiftes på en gang. Det skal det dog yderst sjældent. Alligevel bør du ofre rig, mast og sejl opmærksomhed ved køb. Ser masten ud til at være passet? Fungerer spil, lanterne og antenner? Er der lus i riggens vanter? Glider faldene ubesværet?
Hvis muligt skal du bede om at se masten på båden. Den kan være svær at bedømme liggende i et masteskjul.
SEJLENE SKAL OGSÅ GÅS EFTER
Mange går op i om en brugt båd har "nye" sejl. Med mindre sejlene kun er nogle få år gamle bør dette punkt ikke være mere udslagsgivende for prisen end, hvis en brugt bil har gamle eller nye dæk. Vel koster sejl penge, men de nye sejl er trods alt nemme at bestille og de kræver ikke fagmæssig bistand at gøre klar til brug. Og til tilbagelænet tursejlads, kan velpassede sejl holde i mange år.
I dag har mange Bianca 27 rulleforsejl, så der i realiteten kun er dette sejl og storsejlet, evt. en spiler. Og en Bianca 27 kan godt sejle med mindre gode sejl, blot ikke optimalt. Hvis du køber en Bianca 27 med slidte sejl, kan du vælge at prioritere en udskiftning, så det ringeste sejl skiftes først. Det kan fordele din udgift over nogle sæsoner. Husk også: Nye sejl er billigst om efteråret.
Endelig kan en sejlmager også puste nyt liv i brugte sejl. Svage steder kan forstærkes, og gennemgående sejlpinde kan rette buler i storsejlet og forlænge dets liv med nogle år.
PAS PÅ DELAMINERINGER OG BLØDT DÆK
Gå bådens dæk grundigt efter! Navnlig skal du være opmærksom på delamineringer, det vil sige små revner i glasfiberen. Det giver mulighed for vandindtrængen og det kan blive en kostbar affære. Delamineringer kan især opstå omkring scepterfødder til søgelænder, hvis det har været bøjet fx. ved kranløft eller påsejling. *)
Dækket på en Bianca 27 skal være stift. Det må ikke give efter, fjedre, når du går på det. Hvis det er tilfældet, bør du enten overveje at se på en anden Bianca 27 - eller at forberede dig på en dyr reparation.
ER TRÆET PASSSET - ER BÅDEN TÆT?
En stor del af en Bianca 27's identitet er træ. Luger og karme fx. Ser de ud til at være passet - eller trænger de til en mindre eller større overhaling? Alt træ på en Bianca 27 kan genskabes, - enten ved renovering eller ved udskiftning. Den avancerede handyman kan gøre det selv, eller du kan få det leveret fra en bådebygger, fx. Bianca Yacht i Rudkøbing. Hvis masten er af træ, har du kik på en ældre Bianca 27, men det behøver den ikke at være ringere af. Du skal dog være opmærksom på, at en træmast kræver mere vedligeholdelse end en mast af aluminium.
En båd skal være tæt. Der må ikke trænge vand ind nogen steder. Her skal du på en Bianca 27 holde øje med praktisk alle åbninger på dæk, det vil sige ventiler og kabelnedføringer og men også vinduesindfatninger og steder, hvor beslag er gjort fast. Kik inde om læ, og se om der er tegn på indtrængen af vand. Det må der ikke være. Indtrængende vand vil samle sig i sumpen under dørken lige foran motorlugen/trappen i salonen. En kop vand hernede gør ikke noget, men der bør ikke stå litervis af vand.
Akselgennemføring ved stævnrør skal selvfølgelig også være helt tæt.
SKROGGENNEMFØRINGER VITALE FOR SIKKERHED
Du skal se båden på land. Under bunden sidder nogle skroggennemføringer til fx. indtag af kølevand, selvlæns i cockpit og toilet. Det er helt afgørende for din egen og din kommende Bianca 27's sikkerhed, at disse skroggennemføringer er 100 procent i orden. Hvis de ikke er det, - ja, så synker båden!
Skroggennemføringerne skal checkes indefra. De sidder dels i motorrummet og dels under styrbord køje. Hanerne skal kunne drejes ubesværet og der må ikke være tegn på iring/tæring, defekte spændbånd eller utætte/møre slanger. Dette er helt vitalt for sikkerheden. Her må der ikke sløses!
De billigste og ringeste skroggennemføringer incl. haner er af messing. De næstbedste er af rustfrit stål. Og de dyreste og bedste er af bronze, også kaldet rødgods. Ved udskiiftning bør du vælge de sidste.
Gå også bunden af båden efter for osmose, de små bylder med gul væske **). De kan være dyre at nedkæmpe efter et bådkøb.
Roret skal du også kikke efter. Det må ikke ha slør, og det må ikke være utæt. Bianca Yacht kan i øvrigt stadig levere nye ror.
FÅ ET HELHEDSINDTRYK AF BÅDEN
Ovenstående er nogle punkter, du bør holde specielt øje med ved køb af brugt Bianca 27. De handler om sikkerhed og de mere kostbare dele på båden.
Du skal selvfølgelig også prøve at danne dig et generelt indtryk af båden og dens stand. Er den indbydende, velpasset inde om læ? Står hynderne til udskiftning? Er gaskomfuret godkendt installeret? Hvad følger med af udstyr og elektronik? Virker det? Generelt kan siges om elektronik, at det er blevet meget billigere i de senere år. Så giv ikke for meget for noget der er "næsten nyt". Fx. er priserne på søkort-plottere raslet ned i de senere år.
SØG RÅD, HVIS DU IKKE SELV ER FAGMAND
Hvis du har sat dig for, at din næste båd skal være en Bianca 27, kan du følge markedet flere steder - fx.:
Udkik.dk
Scanboat.com
Baadmagasinet.dk
Baadinfo.dk
Guloggratis.dk
Baad.dba.dk/
Baade-under-hammeren.dk/
Boatshop24.com/
Doyou.dk/boats/
Yachtworld.com/ (internationalt udbud)
Ebay.dk eller ebay.de (lejlighedsvis også både udbudt)
mitbaadmarked.dk
Desuden kan yachtbureauer og marinehandlere have Bianca 27'ere i kommission. Endelig kan du privat annoncere på web eller i en avis med, at du er køber til en Bianca 27. Du kan også skrive til fx. nyhedsgruppen dk.marked.privat.baad eller her til Bianca27.net.
Hvis du ikke selv er bådkyndig, er det en god ide at tage en rutineret bådejer med til bedømmelsen af din måske kommende Bianca 27, måske en nuværende Bianca 27-ejer fra den lokale sejlklub. Du kan også hyre en professionel yachtkonsulent, der kan gennemgå båden med uvildige øjne. Det kan vise sig at blive en god investering. Endelig er du også velkommen til at spørge til råds her på Bianca27.net.
------
BRUGTBÅDSTESTER AF BIANCA 27 I BÅDNYT, PALSTEK OG YACHT
Tre af de store bådblade har indenfor de senere år haft brugtbådstest af Bianca 27:
+ I det tyske Palstek blev i nummer 4 fra 2003 testet D-340 Holnis af Flensborg.
+ I oktober-nummeret 2003 testede det danske Bådnyt den nuværende DEN-415 Bianco af Rudkøbing. Testen kan købes hos Bådnyt,
+ I det tysksprogede Yacht, Europas største bådblad, blev D-340 Holnis af Flensborg brugtbådstestet i nummer 17, primo august 2008.
+ I 2014 skrev Bådnyt en fire sides artikel om Bianca 27 som et solidt brugtbådskøb. Læs artiklen her.
I øvrigt var alle tester særdeles positive og med meget få minusser.
LINKS
Familieadvokaten om jura ved brugtbådskøb.
Dansk Sejlunions vejledning i køb af brugt båd
Overvejelser før et bådkøb
Bådmagasinets journalist Øivind Bordal, der i øvrigt dækkede Bianca 27 / Svendborg Classic Regatta i 2009, skriver om generelle overvejelser før et bådkøb. Tid, behov, økonomi etc.
Bådmagasinets skema for brugtbådskøb er rigtig godt for en systematisk gennemgang af en Bianca 27. Her kan du downloade skemaet til print.
Bådnyt, marts 2009: Sådan tjekker du en brugt båd
Læs også (på tysk) / Sehen (auf Deutsch):
Kay von Eitzen: Boot-Check Bianca 27
*) Hvis din Bianca 27 har lak eller glasfiberskader - hvad skal så gøres? (Meripol)
**) Hvad er osmose - og hvordan behandles det? (Watski)
**) Hvad er osmose - og hvordan behandles det? (Hempel)
Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret. Klik her!
Af Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - tekst og foto
Drømmer du om en Bianca 27....?
Bianca 27 findes kun som brugt båd. Formen er destrueret og der laves ikke flere nye Bianca 27'ere. Så din drøm kan kun realiseres ved et brugtbådskøb.
Produktionen af denne dejlige sejlbåd stoppede allerede i 1970'erne, da Bianca Yacht i Rudkøbing leverede det sidste eksemplar af sin største succes. Båden havde sejlnummer 604.
De nyeste eksemplarer af Bianca 27 er således over 30 år gamle, og de ældste har mere end 40 år på kølen. Så mange sæsoners sejlads og sandsynligvis flere ejerskift sætter selvfølgelig sit præg på en båd. Derfor er Bianca 27-brugtbådsmarkedet også en broget sag. Nogle eksemplarer er ekstremt velpassede, så er der en stor mellemgruppe og nederst - også på prisskalaen - ligger dem, der trænger til en meget kærlig hånd.
Prisen på en Bianca 27 afhænger helt af bådens vedligeholdelsestand, årgang og udstyr. Og måske også af ejerens iver efter en "hurtig handel".
De billigste Bianca 27 er set ned til omkring 70.000 kroner, mens et præmie-eksemplar udbydes op til 150.000-160.000 kr. En ofte set pris er omkring de 110.000-125.000 kr for et allround-velpasset eksemplar bygget i 1970'erne. Hvis prisen bevæger sig over dette niveau, bør køberen kunne forvente, at fx. motor eller sejl kun er få år gamle, at alt udvendigt teak er fornyet eller at der evt. er foretaget (professionel) omlakering af fribord eller af dæk.
VÆR GRUNDIG VED MOTOR-BEDØMMELSE
Motoren er helt klart den dyreste enkelt-del på en Bianca 27. Derfor skal køberen være ekstra opmærksom her. At lade sig besnakke af en ivrig sælger eller at overse fejl eller mangler på vitale motordele, kan blive en dyr fornøjelse for den nye bådejer. Hvis man ikke selv besider den fornødne ekspertise i marinediesel og aksel/propel, bør man medtage en sagkyndig, i hvert fald, når handelen glider ind i en alvorsfase.
Bianca 27 blev i sin tid værfts-leveret med enten en Bukh (rød) eller en Volvo Penta motor (grøn). Hvis båden stadig har sin originale motor, må du regne med, at den nok har haft sin bedste tid. Motorer fra den tid var i reglen søvandskølet, og mange driftsår med saltvandsgennemstrømning i de vitale dele, kan have sat sine tærende spor. Nogle motorer fra den tid kan have fået eftermonteret et ferskvands-kølessystem, og det forlænger klart motorens levetid.
At dømme efter brugtbådsannoncer har mange Bianca 27 dog skrottet den gamle motor og fået en ny. Her skal du være opmærksom på begreber a la "næsten ny". For nogle sælgere kan det dække over en måske ti år gammel motor. Hvis motoren er udskiftet, bør du forlange dokumentation for årgang og evt. også for, at montagen er sket professionelt.
Hvis du vil danne dig et forhåndsindtryk af motoren, skal du fjerne dørk-dækslet i cockpit og lugen (trappen) inde om læ. Så kan du få et indtryk af, om sælgeren har passet sin motor:. Ligner motor og motorrum en olie-svinesti - eller er der orden og rent?
HVAD DU OGSÅ SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ VED MOTOR
Selvfølgelig skal du også bede om at få motoren startet og få en sejltur. Starter den villigt eller trægt? Oser den bagud? Er slanger tætte? Kommer der mislyde fra transmission? Fungerer gear (for/bak/fri)? Er betjeningspanel ok? Er motoren smurt og flitre skiftet hvert år - evt. dokumentation? Er vitale dele - fx. topstykke eller kølesystem udskiftet - dokumentation? Spørgsmålene er mange, og hvis du ikke føler dig på hjemmebane i maskinrummet, så søg fagmæssig bistand. En professionelt udført udskitfning af motor- og evt. transmissionsu til helt nyt grej koster alt incl. 50.000-70.000 kr!
ER MASTEN PASSET?
Bianca 27's anden motor, mast, rig og sejl, bevæger sig i samme prisleje, hvis det hele skal skiftes på en gang. Det skal det dog yderst sjældent. Alligevel bør du ofre rig, mast og sejl opmærksomhed ved køb. Ser masten ud til at være passet? Fungerer spil, lanterne og antenner? Er der lus i riggens vanter? Glider faldene ubesværet?
Hvis muligt skal du bede om at se masten på båden. Den kan være svær at bedømme liggende i et masteskjul.
SEJLENE SKAL OGSÅ GÅS EFTER
Mange går op i om en brugt båd har "nye" sejl. Med mindre sejlene kun er nogle få år gamle bør dette punkt ikke være mere udslagsgivende for prisen end, hvis en brugt bil har gamle eller nye dæk. Vel koster sejl penge, men de nye sejl er trods alt nemme at bestille og de kræver ikke fagmæssig bistand at gøre klar til brug. Og til tilbagelænet tursejlads, kan velpassede sejl holde i mange år.
I dag har mange Bianca 27 rulleforsejl, så der i realiteten kun er dette sejl og storsejlet, evt. en spiler. Og en Bianca 27 kan godt sejle med mindre gode sejl, blot ikke optimalt. Hvis du køber en Bianca 27 med slidte sejl, kan du vælge at prioritere en udskiftning, så det ringeste sejl skiftes først. Det kan fordele din udgift over nogle sæsoner. Husk også: Nye sejl er billigst om efteråret.
Endelig kan en sejlmager også puste nyt liv i brugte sejl. Svage steder kan forstærkes, og gennemgående sejlpinde kan rette buler i storsejlet og forlænge dets liv med nogle år.
PAS PÅ DELAMINERINGER OG BLØDT DÆK
Gå bådens dæk grundigt efter! Navnlig skal du være opmærksom på delamineringer, det vil sige små revner i glasfiberen. Det giver mulighed for vandindtrængen og det kan blive en kostbar affære. Delamineringer kan især opstå omkring scepterfødder til søgelænder, hvis det har været bøjet fx. ved kranløft eller påsejling. *)
Dækket på en Bianca 27 skal være stift. Det må ikke give efter, fjedre, når du går på det. Hvis det er tilfældet, bør du enten overveje at se på en anden Bianca 27 - eller at forberede dig på en dyr reparation.
ER TRÆET PASSSET - ER BÅDEN TÆT?
En stor del af en Bianca 27's identitet er træ. Luger og karme fx. Ser de ud til at være passet - eller trænger de til en mindre eller større overhaling? Alt træ på en Bianca 27 kan genskabes, - enten ved renovering eller ved udskiftning. Den avancerede handyman kan gøre det selv, eller du kan få det leveret fra en bådebygger, fx. Bianca Yacht i Rudkøbing. Hvis masten er af træ, har du kik på en ældre Bianca 27, men det behøver den ikke at være ringere af. Du skal dog være opmærksom på, at en træmast kræver mere vedligeholdelse end en mast af aluminium.
En båd skal være tæt. Der må ikke trænge vand ind nogen steder. Her skal du på en Bianca 27 holde øje med praktisk alle åbninger på dæk, det vil sige ventiler og kabelnedføringer og men også vinduesindfatninger og steder, hvor beslag er gjort fast. Kik inde om læ, og se om der er tegn på indtrængen af vand. Det må der ikke være. Indtrængende vand vil samle sig i sumpen under dørken lige foran motorlugen/trappen i salonen. En kop vand hernede gør ikke noget, men der bør ikke stå litervis af vand.
Akselgennemføring ved stævnrør skal selvfølgelig også være helt tæt.
SKROGGENNEMFØRINGER VITALE FOR SIKKERHED
Du skal se båden på land. Under bunden sidder nogle skroggennemføringer til fx. indtag af kølevand, selvlæns i cockpit og toilet. Det er helt afgørende for din egen og din kommende Bianca 27's sikkerhed, at disse skroggennemføringer er 100 procent i orden. Hvis de ikke er det, - ja, så synker båden!
Skroggennemføringerne skal checkes indefra. De sidder dels i motorrummet og dels under styrbord køje. Hanerne skal kunne drejes ubesværet og der må ikke være tegn på iring/tæring, defekte spændbånd eller utætte/møre slanger. Dette er helt vitalt for sikkerheden. Her må der ikke sløses!
De billigste og ringeste skroggennemføringer incl. haner er af messing. De næstbedste er af rustfrit stål. Og de dyreste og bedste er af bronze, også kaldet rødgods. Ved udskiiftning bør du vælge de sidste.
Gå også bunden af båden efter for osmose, de små bylder med gul væske **). De kan være dyre at nedkæmpe efter et bådkøb.
Roret skal du også kikke efter. Det må ikke ha slør, og det må ikke være utæt. Bianca Yacht kan i øvrigt stadig levere nye ror.
FÅ ET HELHEDSINDTRYK AF BÅDEN
Ovenstående er nogle punkter, du bør holde specielt øje med ved køb af brugt Bianca 27. De handler om sikkerhed og de mere kostbare dele på båden.
Du skal selvfølgelig også prøve at danne dig et generelt indtryk af båden og dens stand. Er den indbydende, velpasset inde om læ? Står hynderne til udskiftning? Er gaskomfuret godkendt installeret? Hvad følger med af udstyr og elektronik? Virker det? Generelt kan siges om elektronik, at det er blevet meget billigere i de senere år. Så giv ikke for meget for noget der er "næsten nyt". Fx. er priserne på søkort-plottere raslet ned i de senere år.
SØG RÅD, HVIS DU IKKE SELV ER FAGMAND
Hvis du har sat dig for, at din næste båd skal være en Bianca 27, kan du følge markedet flere steder - fx.:
Udkik.dk
Scanboat.com
Baadmagasinet.dk
Baadinfo.dk
Guloggratis.dk
Baad.dba.dk/
Baade-under-hammeren.dk/
Boatshop24.com/
Doyou.dk/boats/
Yachtworld.com/ (internationalt udbud)
Ebay.dk eller ebay.de (lejlighedsvis også både udbudt)
mitbaadmarked.dk
Desuden kan yachtbureauer og marinehandlere have Bianca 27'ere i kommission. Endelig kan du privat annoncere på web eller i en avis med, at du er køber til en Bianca 27. Du kan også skrive til fx. nyhedsgruppen dk.marked.privat.baad eller her til Bianca27.net.
Hvis du ikke selv er bådkyndig, er det en god ide at tage en rutineret bådejer med til bedømmelsen af din måske kommende Bianca 27, måske en nuværende Bianca 27-ejer fra den lokale sejlklub. Du kan også hyre en professionel yachtkonsulent, der kan gennemgå båden med uvildige øjne. Det kan vise sig at blive en god investering. Endelig er du også velkommen til at spørge til råds her på Bianca27.net.
------
BRUGTBÅDSTESTER AF BIANCA 27 I BÅDNYT, PALSTEK OG YACHT
Tre af de store bådblade har indenfor de senere år haft brugtbådstest af Bianca 27:
+ I det tyske Palstek blev i nummer 4 fra 2003 testet D-340 Holnis af Flensborg.
+ I oktober-nummeret 2003 testede det danske Bådnyt den nuværende DEN-415 Bianco af Rudkøbing. Testen kan købes hos Bådnyt,
+ I det tysksprogede Yacht, Europas største bådblad, blev D-340 Holnis af Flensborg brugtbådstestet i nummer 17, primo august 2008.
+ I 2014 skrev Bådnyt en fire sides artikel om Bianca 27 som et solidt brugtbådskøb. Læs artiklen her.
I øvrigt var alle tester særdeles positive og med meget få minusser.
LINKS
Familieadvokaten om jura ved brugtbådskøb.
Dansk Sejlunions vejledning i køb af brugt båd
Overvejelser før et bådkøb
Bådmagasinets journalist Øivind Bordal, der i øvrigt dækkede Bianca 27 / Svendborg Classic Regatta i 2009, skriver om generelle overvejelser før et bådkøb. Tid, behov, økonomi etc.
Bådmagasinets skema for brugtbådskøb er rigtig godt for en systematisk gennemgang af en Bianca 27. Her kan du downloade skemaet til print.
Bådnyt, marts 2009: Sådan tjekker du en brugt båd
Læs også (på tysk) / Sehen (auf Deutsch):
Kay von Eitzen: Boot-Check Bianca 27
*) Hvis din Bianca 27 har lak eller glasfiberskader - hvad skal så gøres? (Meripol)
**) Hvad er osmose - og hvordan behandles det? (Watski)
**) Hvad er osmose - og hvordan behandles det? (Hempel)
Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret. Klik her!