bianca27.net Bianca27.net
blocks_image_0_1

Af
Søren Stidsholt Nielsen,
Bianca27.net


Fri(B)ordet på Bianca27-net er Bianca 27-sejlernes frie forum for vidergivelse af tips, tricks, historier fra vand og land, beretninger om sejladser, oplevelser i havne, renovering af en Bianca 27 eller spørgsmål til andre Bianca 27-sejlere eller Bianca27-net. Meninger, betragtninger, søforklaringer - hvad som helst for Bianca 27-interesserede.

Kort sagt - ordet er frit om alt vedrørende Bianca 27, og vi modtager gerne billeder til dit indlæg. De nyeste indlæg står øverst.

Send dit indlæg, dine billeder, svar og kommentarer
her. Så lægger Bianca27.net det ud i Fri(B)ordet.

____________

Regnvand langs ledningerne?
Min ældre ”dame”, nr. 104, tager regnvand ind: det løber lige så stille langs ledningerne, som er indlagt i dækket i styrbord side og drypper ud bag radio/el-panel, hvor ledningerne kommer ud af dækket.  Har nogen erfaringer med løsning af det problem?
 
Interessant for at finde lækagen er også, hvor ledningerne løber. Er der nogen, der har en plan over, hvor ledningerne (til mast/lanterner) løber i dækket?
 
I et forsøg på at finde (og stoppe!!) synderen har jeg tætnet fæstningen af vantbeslagene, men beslaget til styrbord topvant sidder bag skabet på toilettet, som altså skal fjernes for at komme til møtrikkerne  – er der nogen der ved, hvordan det skab er sat fast?
 
Gode forslag modtages med tak på
hle@flsmidth.com (med kopi til her)
Med venlig hilsen
Hans Lemming

 
Lagt på Bianca27.net 14. juni 2010

____________


Nyt storsejl til Bianca 27

Ernst Nørhave Larsen fra Bianca 27 DEN-471 Dana fra Juelsminde skriver om anskaffelse af nyt storsejl:
Efter at have undersøgt priser og kvalitet hos flere sejlmagere, faldt valget på Zar Sails. Prisen for sejlet blev i alt på kr.: 6.599,-. Væsentligt billigere end mange andre steder. Sejlet blev leveret til tiden, sendt med post til min adresse. Det er muligt at få syet et billigere sejl, men så må man gå lidt ned i sejldugskvalitet. Zar sails vil kunne levere et storsejl til omkring 5.700,-! (Zar-sails får sejlene syet i Polen)
Sejlets specifikationer er:
C-cut Dimension Polyant AP MTO Dacon Crusing 7,4 OZ (svarende til 318,2 gr. Pr m2)
Medfølger: Sejlpose, sejlnumre, klassesymbol, 4 stk gennemgående sejlpinde (lukket ved agterlig med velcro), 2 reb, 15 slæder (A014), lidseline (kan også trimmes ved reb) minireb, cunningham samt sejlpose.
Sejlet levet fuldt op til mine forventninger, dog må sejlmageren have problemer med tal, idet sejlnummeret på den ene side korrekt er 471, men på sejlets anden side står der 174! (Det er nu meget nemt at ændre)
For at bruge et sejl med gennemgående sejlpinde kræves det, at Seldén masten ændres, så sejlslæderne kan køre frit ned til overkant af bommen. Seldén har lavet et ”kassetterør”, som kan monteres i det udvidede sejlindtag.
Det er ikke besværligt at montere røret, og også sejl, der ikke har gennemgående sejlpinde, kan med fordel montere lave denne ændring.. Kassetterøret fås for omkring 500,- hos Seldén mast og har art.nr.: 505-514-01.
Monteringen kræver lidt tilpasning af røret både mht. længden og den øverste indfalsning.
Det vil også være nødvendigt at fiksere bommen, så den ikke længere kan bruges til rullerebning. Heller ikke der kræver den store indsats.
Jeg regner med at lave Lazy Jack, når masten tages af efter sæsonen. Hvis det laves rigtigt, kan den gamle bom presenning genbruges.

Lagt på Bianca 27.net 24. maj 2010

____________

Kabel til VDO-sumlog på Bianca 27

Hi alle Bianca 27 sejlere.
Selvom jeg har bådens fart vist på både GPS,en og på kortplotteren så savner jeg visningen på den gamle VDO sumlog.
Jeg har søgt at finde et nyt kabel men uden held, er der nogen der ved hvor det kan købes, det skal være ca 3,5 m. Langt, jeg kan sagtens lave forbindelserne i enderne bare jeg får et nyt inder og yderkabel.
 
Bianca 313 af Sønderborg.
Best Regards
Ove L. Madsen


Har du et svar, da venligst skriv til
Bianca27.net

Lagt på Bianca 27.net 19. oktober 2009

____________

Brud under mastefod

brudvedmast

Jesper Trillingsgaard fra Bianca 27 DEN-65 Camilla, Vallensbæk, DK sender ovenstående foto og spørger:

Er der nogen som har et godt forslag til hvordan jeg kan udbedre skaden på ruffet under masten.
Hilsen Jesper
- - -
Bianca27.net: Uha, Jesper, det ser alvorligt ud. Hvad er der dog sket....? Du skal huske på, at skottet mellem salon og mellemgang udgør en del af masteunderstøtningen. Men det er lidt svært at se på dit medsendte foto præcist, hvad der er sket. Her på Bianca27.net vil vi absolut råde dig til at søge en fagmand, det vil sige en bådebygger / et yachtværft med ekspertise i glasfiber. Netop understøtning af masten er et vitalt sted på båden. Er en reparation her ikke udførrt ordentligt, kan du risikere at miste hele masten og riggen, og det er en særdeles alvorlig sag.

Med Bianca27-hilsen fra Kay og Søren, Bianca27.net

Lagt på Bianca 27.net 29. september 2009
______________________________________

Pejlestok til dieseltank
Steve fra Bianca 27 DEN-475 One Day fra Aalborg:

Hjælp ønskes med nøjagtig mål på en pejlestok til dieseltank. Jeg har lige fyldt tanken op og måtte konstatere, at den pejlestok, som fulgte med båden viser mindst seks liter forkert, nu kan jeg selvfølgelig bare tømme tanken og så måle mig frem til en ny, men alle der har en Bianca 27 ved godt hvor lidt plads der er under tanken til aftapning, så er der nogen der kan hjælpe mig høre jeg gerne fra jer. Kun præcise mål har interesse. Jeg ved også, at der fulgte en målepind med fra værftet, måske Bianca27.net ligger inde med disse oplysninger? Jeg kunne tænke mig at der er flere i samme situation som mig. Gerne hurtig svar sejler til Sverige den 2 juli. På forhånd tak.

Bianca27.net (SSN): For nogle år siden lavede jeg en målepind til min tank (40 liter). Jeg fyldte tanken helt op og stak en ca en centimeter bred, tynd aluliste ned i tanken, så den rørte bunden. Trak den så op igen og markede, hvor dieselolien gik til ved toppen. Fra dette mærke og ned delte jeg listen i fire lige store længder. Ved hvert mærke savede jeg en lille revne med en nedstryger. Så kan jeg se, om der er ca. 10, 20, 30 eller 40 liter i tanken - og også med nogenlunde nøjagtighed mængder der imellem. Det er præcis nok til mig og det er en billig, robust og yderst stabil måler.

Lagt på Bianca 27.net 22. juni 2009

__________________________________________________

Sprayhood til Bianca 27?

Tommy Schröder Andersen, Bianca 27-sejler i Örviken, Sverige:

Hej!
Jag har köpt en Bianca 27 som saknar sprayhood. Min fråga är således var jag kan få tag på sprayhood, ny eller begagnad.

SVAR FRA BIANCA27.NET (Søren og Kay):
En sprayhood får du lavet hos en marineskrædder, altså et firma, der syer agtertelte, bompressenning, windbreaks osv. Nogle sejlmagere kan også påtage sig syning. Jeg kender ikke helt det svenske marked for den slags, men her er måske noget, du kan bruge:

http://www.batsidan.com/link/index.php?id=25

Hvis du har en sprayhood, der passer, men den bare er slidt, kan du give den til skrædderen, så han kan anvende den som model. Eller du kan måske låne en sprayhood af en anden Bianca 27-ejer? Ellers skal du regne med, at marineskrædderen skal måle op på din båd med mindre han har et færdigt Bianca 27-mål for sprayhood liggende.

Hvad du skal tage stilling til er også, om du vil have en, to eller tre ruder i din sprayhood og om sprayhood skal være høj eller lav.

På en sprayhood kan der også laves et par nyttige lommer i siderne, Det kan du se her i idegalleriet: 
http://bianca27.net/Idegalleri_files/page11-1059-full.html

Lagt på Bianca 27.net 26. maj 2009

__________________________________________________


Brugt Bianca 27-mast købes

Bianca 27-sejler Jon Jonsson skriver:
Go hjemmeside!
Vi står med en gammel  27``, uden mast og rig, der trænger til en meget kærlig hånd, Jeg har kikket på nettet efter mast og rig, men kan ikke finde noget brugt.
Og tvivler på om det overhovedet kan betale sig at gå i gang med.
Kunne du oplyse mig om hvad sådan noget plejer at koster brugt ? og nyt ?.
mvh
og på forhånd tak.


SVAR FRA BIANCA27.NET (Søren og Kay):
Vi tror, at markedet for brugte master til Bianca 27 er meget lille - omend eksisterende?.

Når man skiller sig af med sin mast er det som regel enten fordi den så at sige er slidt op eller at den er mere eller mindre havareret (måske forsikringsskade). Og i disse sammenhænge er det nok en dårlig ide at montere en mast og rig på en anden båd. Men selvfølgelig kan man være heldig. Det kunne for eksempel være, at en indehaver af en Bianca 27 med træmast (det var de første både monteret med )  ville skifte til alu-mast, og så er der pludselig en træmast til salg. Med træ-fingersnilde ville man godt kunne renovere en træmast, hvis det er påkrævet.

En ny helt ny mast og og rig er selvfølgelig nummer et. Men det er også dyrt. Det kan sagtens leveres. Prøv at spørge hos John Mast i Greve eller hos Münter Marine (Nordsjælland). De sidste repræsenterer i Danmark Selden Mast, som de fleste Bianca 27'ere med alu-mast er leveret originalt med. Riggen kan få du få fremstillet og tilpasset hos en lokal rigger. Uden at binde mig fast, vil vi tro, at en ny mast og rig til en Bianca 27 koster måske omkring 50.000 kroner!

Endelig vil det måske være muligt at montere en brugt mast fra en anden, lignende bådtype med tophead-rig. Vi kender tilfælde, hvor det er sket og både mast og rig kan tilpasses. Det er en brugbar men mindre optimal løsning, men det udvider selvfølgelig dit søgefelt noget, når du kan vælge mellem master fra  flere bådtyper i vel 25-28 fods klassen sådan cirka.


Har du råd eller hjælp, venligst kontakt Bianca27.net:
Mail.

Lagt på Bianca 27.net 5. maj 2009

__________________________________________________

Luger fremstillet i glasfiber?

Peter Schack Olsen i Bianca 27'eren Madame af Sletten havn skriver:
 
Jeg er ejer af en Bianca 27 (mange år ) jeg skal nok registrere mig senere når jeg har klargjort båden. Den er netop taget op og skal have en ordentlig omgang ude og inde.
Jeg er interesseret i kontakt eller oplysninger om hvor: Mistral af Aalborg har fået lavet luge og top i glasfiber og eller om formen eksisterer.
Jeg har haft båden i vandet om vinteren og det er meget hårdt ved træværket, derfor kunne glasfiber være en løsning.
 
Se
Mistral her.
Venligst svar til
Bianca27.net

Lagt på Bianca 27.net 25. marts 2009

__________________________________________________

Gummibeslag på Seldén-mast
 

Flemming Jørgensen, Bianca 27 # 466 har problem med sin Seldén-mast:

Jeg er ejer af en Bianca 27, byggenr. 466. Masten er fra Seldén og sallingshornene rør som er fastgjort på masten ved hjælp af en "gummibeslag" i sallingsrøret - skrues fast på en bolt i masten.
"Gummibeslagene" ældes nu - hvad gør man så? - hvor skaffer man nye "gummibeslag" fra?
 
Venligst Flemming Jørgensen
tlf. 75832137, e-mail:
jorgensen@vvg.dk

Lagt på Bianca 27.net 7. marts 2009

__________________________________________________


Ræling: Tilpas et nyt stykke teaktræ

Ernst Nørhave, Bianca 27 DEN-471 Dana i Juelsminde skriver i tråden om reparation af ræling (se flere indlæg nedenfor):

Hej.

Jeg har haft en tilsvarende skade på en Bianca 27.  Mit forslag er, at tilpasse et nyt stykke teaktræ, der efterfølgende skrues fast ovenfra med skruer i syrefast rustfri stål (kan senere proppes til) skroget på en bianca 27 er ca 25 mm. tykt, og det giver masser af "land" til at skrue i. Tætning med vandfast silicone.
Udvendigt - langs rælingen kan du så montere en messingliste, der er med til at holde fenderlisten på plads.

Skaden er hvor teaklisten er samlet, og er naturligvis det svageste sted, måske kan du godt samle de to ender igen uden at skulle bruge et nyt stykke træ.

At det er et svagt punkt på Bianca 27 er måske lige i overkanten. Den yngste Bianca er omkring 33 år gammel, og fenderlisten har nok fået mange stød og slag i årenes løb.

Held og lykke med din rep. af båden. En god og traditionel langkølet sejler, der kan holde i 30 år mere.


Lagt på Bianca 27.net 3. februar 2009

- - - - - - - - - - - -

Angående: Ræling: Tilpas et nyt stykke teaktræ
Tak for svaret.

Venlig hilsen Jesper Hasseltoft

---------------------

Arvid Hansen, Bianca 27 Tulle, Reersø:
Hej jeg så problemet med rælingen som er revnet  jeg har selv Bianca 27 sejl nr 244, og der var teaklisten gået op som på foto .Jeg fremstillede tynde kiler i teak og limede i med poltanlim, som jeg fastholdt med skrue tvinge. Derefter da det var tørt et par dage efter,  blev det høvlet til. Herefter boret to små huller til messing skruer.

Lagt på Bianca 27.net 21. september 2009

                                                                                                           

__________________________________________________

Leje af båd i foråret / sommeren 2009


Nils Sjøberg kunne tænke sig at leje en båd:

Kære Bianca27.net!
Jeg er meget interesseret i at leje en sejlbåd gerne i foråret/forsommeren 2009, men det kan også være andre tidspunkter.
Målet er et senere køb af en sejlbåd.
Vi er op til fire voksne med erfaring i at sejle. Heraf altid to med duelighedsbevis.
Kontakt mig venligst på
nilssj@post10.tele.dk eller 7550-5057.
Vi vil blandt andet være interesseret i at høre om mulige tidspunkter samt pris og havn.
Med venlig hilsen
Nils Sjøberg


Lagt på Bianca 27.net 25. januar 2009
__________________________________________________

Hjælp: Hvem har råd og erfaring med reparation af rælinglisten på Bianca 27?

Jesper Hasseltoft Larsen, Bianca 27-sejler på Havneheksen, skriver - og har vedlagt to billeder:

Kære Bianca 27-venner!
Jeg har en rælingsliste der er gået op i en samling, lige bag det forreste røstjern (Skaden er i begge sider af båden), der er også et par popnitter der er gået op.
På hårdt kryds hvor rælingen er under vand, trænger der vand ind i båden ved skaden, så samlingen af skrog og dæk må være utæt også. Hvordan er samlingen af skrog og dæk på en Bianca 27? Hvordan får man tætnet mellem dæk og skrog? Kan man samle den gamle rælingsliste med et rustfrit  U - beslag? Eller skal vi havde lavet et nyt rælingsstykke? Løsningsforslag i det hele taget?

På forhånd tak
Jesper


Svar venligst til Bianca27.net, så vi kan formidle det til alle læsere

raeling_2

raeling_1

Lagt på Bianca 27.net 13. januar 2009

__________________________________________________

Skrogsamling og røstjern på Bianca 27?

Erik Christensen skriver lidt omkring et emne lignende det
ovenstående:

Hej jeg har ikke en B27 , men vil gerne vide hvorledes dæk/skrog er samlet, da jeg kender en, hvis røstjern tilsyneladende løfter dækket og ødelægger lønningslisten og gør båden utæt i samlingen, jeg vil mene at der er popnitter under listen, som er tæret/sprunget, men er ikke sikker.
Hilsen Erik.


Svar venligst til Bianca27.net, så vi kan formidle det til alle læsere

Lagt på Bianca 27.net 13. januar 2009

__________________________________________________

raeling_tegning

Sådan er Bianca 27's skrog, dæk
og scandæk-teakliste samlet


Jesper Hasseltoft fra Bianca 27 Havneheksen sender denne skitse og svarer Erik Christensen:

Hej Erik Christensen!
Så vidt jeg kan se ser samlingen af skrog og dæk, nogenlunde sådan ud.
Jeg har dog ikke kunne finde nogle tegninger, eller har set det skilt ad.

Venlig hilsen Jesper, Havneheksen

Lagt på Bianca 27.net 14. januar 2009
__________________________________________________

Tips og råd om slanger, vandhane
og elsystem på Bianca 27

Jeg har i forbindelse med min renovering af min Bianca 27 opdaget nogle problemer som måske andre Bianca 27 sejler kan bruge.
 
(1) Hvis ikke der er blevet skiftet slanger til de forskellige søforbindelser vil jeg gøre opmærksom på at disse slanger  bliver meget stive med årene, samtidig krymper de lidt,så spændbåndene sidderløse, alle mine spændbånd var af rustfri stål,  men sad meget løse, et barn kunne have løsnet dem uden besvær, selve slangerne var så stive at et par stykker af dem revnede  på langs, da jeg fjernede dem, hvilken katastrofe, hvis det var sket langt til havs. Det var meget kraftige tykke slanger, som  engang havde været klare, nu var de matte eller gullige og fuldstændig uden elasticitet, hårde som stål. Så sejler I rundt med de  gamle slanger, er mit råd, se at få dem skiftet hellere i dag end i morgen og husk to stk. slange bånd i rustfri alle steder. Det  samme med søventilerne. Mine er af den gode gamle slags i ægte søbronce, som kan skilles ad for smøring, og det skal gøres hvert  år, så kører de let og uden besvær Og holder i mange år, mine ventiler var uden tæring af betydning, så de blev bare smurt, så nu  kan jeg lukke dem uden besvær med en hånd.
 
(2) Til dem som har en utæt vandhane ved vasken i kabyssen, det havde jeg, og jeg havde gået og spekuleret på, hvordan jeg fik  den skiftet, da man ikke sådan uden videre kan komme til den, men i forbindelse med, at jeg skiftede motor, ville jeg også  fjerne det gamle isolering på skottet i stb. side. I motorrummet bag ved isoleringen kom der et firkantet hul til syne, og der  bag ved sad vandhanen, så nu kunne jeg komme til at skifte både vandhanen og slangen ned til fodpumpen, da jeg var i gang.  Nu er det i orden, også denne slange var meget stiv og hård samt meget gullig, alle mine slanger er nu skiftet ud med klare  armerede slanger.
 
(3) Jeg kastede mig også over at få ryddet op i det elektriske system, som i min båd var et syndigt rod, man havde flere steder  brugt elledninger på 0.75 kvadrat, og det duer simpelthen ikke i en båd, disse husledninger hører ikke hjemme i et skib. Jeg  bruger aldrig selv elkabler under 2.5 kvadrat til korte afstande, er det over længere afstand, går jeg op i 4 eller 6 kvadrat, og  skal Jeg helt til tops i masten så 10 kvadrat. Reglen er større afstand - større kvadrat, og omkring motoren fra genaratoren til  hovede afbryder bruger jeg 35 kvadrat, dobbelt isoleret kabel, og fra hovedafbryderen til plus og minus skinnen i elskabet bruger  bruger jeg 10 kvadrat, da afstanden er meget kort, ligeledelse bruger jeg 10 kvadrat fra min lader til batterierne.  
 Da jeg skulle til at finde ud af, hvor kablerne forsvant hen, fandt jeg ud af, at de går bag ved mahognypladen på agterskottet  i stb. side, derfra går de ned mod bunden af kistebænken agter også i stb. side, derfra er de støbt ind i glasfiber og løber  fremad i båden langs med bunden af kistebænken og kommer ud under wc´et, hvorfra de går videre til henholdsvis Wc-lys, forkøjelys og læselys i  salon og videre ud til prædikestolen til stb. og bb. lanterner.  

M.V.H
Steve, s/y One Day, Aalborg
Bianca 27, DEN-475


Lagt på Bianca 27.net 26. oktober 2008
__________________________________________________

Efterårs-hilsen fra Flemming
i DEN-210 Too Good To Be True
Laas

Fra Flemming S. Petersen i DEN-210 "Too Good To Be True", tidligere "Muninn" har vi modtget denne beretning om bl. a. at ligge for svaj med sin Bianca 27:


D210 har byggeår 1972. Jeg købte den af en pensioneret lærer fra Silkeborg i 2003, og da hed den Muninn. Den ligger nu i Roskilde Fjord for svaj tæt på Gershøj Havn eller ud for Følle Strand i Kalø Vig. Vi bor begge steder om sommeren. Har lagt et billede ind af den krog, der er boret igennem fordækket, og som jeg låser fortøjningen i. Systemet er godkendt af forsikringsselskabet som sikring imod tyveri, når båden ligger for svaj.

Om vinteren bor vi på Lesbos
www.husetpaalesbos.dk hvor vejret ikke er til langkølede både. Det er mest mig der sejler, da min  kone er golf pige, men det giver mig mulighed for at sejle Danmark rundt i tre-fire uger hver sommer, og det nyder jeg. Har stadig den gamle ti HK Bukh motor, som går upåklageligt. Rullegenua er en genial ting, når man er alenesejler sammen med den aldrende Philips navigator og rorpind automatstyrer. Satte kurs fra Marselis havn mod Snekkeløbet ved Sjællands Odde i sommer og ramte med 200 meters nøjagtighed efter fire og en halv times sejlads kun for sejl. Godt gjort af gamle instrumenter. Pc er noget man bruger på sit skrivebord, ikke på båden !!!!

Jeg skal på land nu næste søndag den 19. oktober 2008, og det er altid lidt vemodigt. Så dækkes den til med plast og står på sit primitive men effektive stativ, som jeg ikke har set magen i DK. To svære tværbjælker på ca. fem meter, fire kæder med to bøjlebeslag og fire vantskruer - to på hver side. Kæder sættes i øjekrog, der går igennem bjælke og op bøjlebeslag i den anden ende af kæden, sættes ned over kantlisten og så spændes kæder tot med vantskrue. Genialt og let at transportere, og kan ikke fjernes fra båden eller vælte. Billeder haves og sendes gerne.

Det var lidt om skivet "Too good to be true", hvis navn jeg gav den, da jeg købte den. God vinter og på gensyn til sommertræf.

Sejlerhilsen Flemming S. Petersen
DEN-210 "Too Good To Be True"
flemming@miloch.dk Tlf. 21 43 53 63

Lagt på Bianca 27.net 20. oktober 2008

________________________________________________

   
Nye tiltag og forbedringer på nyindkøbte
DEN-475 "One Day" fra Aalborg

One Day_1

One Day_5

One Day_3

One Day_6

One Day_4

Steve og Anne fra Aalborg har købt den tidligere "Ella" af Aalborg og har navngivet den "One Day" lissom hans tidligere Marieholm 26. Steve beretter om nogle af alle projekterne om bord i sin flotte, nylakerede Bianca 27:


Jeg er i fuld gang med at forbedre min nye / gamle Bianca 27. Selv om hun er meget velholdt er der en del forbedringer som må gøres for at jeg kan leve / være ombord, og dem er jeg i fuld gang med udføre.

Jeg har monteret min redningsflåde på ruffet.Og skiftet kompasset ud da tallende var begyndt at falde af det gamle, er færdig med at montere køleanlæg med plade- fordamper i isskabet, har også monteret nyt gasanlæg efter foreskrifterne og monteret nyt gaskomfur. Er ligeledes færdig med at montere nyt ladeanlæg, den gamle var bare en vedligeholdelseslader på 4 amp., er nu skiftet ud med en 25 amp. pulslader som kan lade på tre batterigrupper. Har også købt fire stk nye forbrugs batterier så min batteribeholdning bliver på et startbatteri 60 amp. Fire stk. forbrugs batterier på ialt 310 amp. som er delt på to grupper 150 amp. til kølekompressor som køre uden om de andre forbrugsbatterier, og 160 amp. til forbrug som skal dække lanterner, radioer, lys i båden pc.mm. Så mon ikke det rækker?

Der foruden er jeg i gang med at skifte alle fald og skødetov, alle blokke bliver også udskiftet plus sjækler og vantskruer efter behov.

Jeg er også i gang med at renovere alt el ombord så jeg ved hvad der er til hvad, kan ikke fordrage når jeg ikke kender mit el ombord, og alt som er den mindste tvivl om bliver udskiftet i løbet af vinteren.

Har solgt den gamle 10 hp. Bukh og bestilt en totalt hovedrenoveret 24 hp Bukh hos Løkkesmeden i Løkken som bliver lagt ned i båden i løbet af vinteren, men den skal lige være færdig først. Lige nu er den skilt af i atomer der kommer bl. a. nyt gear og helt nyt varmeveksler, hele ferskvandssystemet bliver udskiftet, alle lejer, stempler, stempelringe, nye foringer, nye ventiler i topstykket og selvfølig komplet nye pakninger, brændstofpumpen er også gået efter, ikke at glemme vandpumpen og genaratoren og blokken er blevet glaspustet, derefter malet fire gange og så til sidst nye slanger over alt plus det løse, en ordentlig omgang, men en ny ferskvandskølet 24 hp. Bukh koster i dag 75.000 kr og så er den ikke lagt i til de penge,. Den nye hovedrenoverede Bukh har jeg til det halve. og den bliver god som ny, og set i lyset af den gamle Bukh, jeg lige har solgt og som var saltvands kølet den holdt i 35 år og kører stadig, så mon ikke jeg har motor min tid ud?

Grunden til udskiftningen er, jeg syntes ærlig talt at den gamle 10 hp. Bukh var lige lille nok. Der kommer også en to tommer støre trebladet skrue på i stedet for den lille to bladet. Og får jeg tid bliver der også monteret et nyt solpanel inden den nye sæson da jeg var meget tilfreds med det jeg havde på min gamle båd , det nye vil dog blive monteret agter på en stage så det kan drejes efter solen og dermed lade optimalt Det nye panel bliver også på 50 watt lige som det gamle som viste sig at være tilstrækkeligt til mit forbrug.

Hilsen fra Steve og Anne,
DEN-475 One Day af Aalborg
stevanne@mail.dk
Tlf. 2144-9093

Lagt på Bianca 27.net 20. oktober 2008
________________________________________________


Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret. Klik her!