bianca27.net Bianca27.net
Af Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - Foto: SSN m.fl.

Er du glad for din Bianca 27....? Ganske givet, - ellers havde du nok
enten sat den på salgslisten eller valgt en anden båd.
For mange sejlere er glæden ved at have en båd også at kunne give den et personligt præg. Vælge sit eget udstyr, sine egne farver, sine egne løsninger og selv skabe små - eller store - patenter. Sådan er en del af vi Bianca 27-sejlere nok også.
At Bianca 27-ejere er både dygtige og kreative viser nedenstående samling af mere end 100 illustrerede tip til at forandre sin båd - vel at mærke forandringer af høj kvalitet og dermed udført i respekt for bådens sjæl og oprindelighed. Det er allesammen gennemtænkte løsninger, forbedringer, der gør livet ombord i havn eller til søs letttere, sikrere, mere praktisk - eller måske flottere at se på.
Bianca27.net har her fra mange forskellige Bianca 27’ere samlet nedenstående stribe gode tips. Måske også fra både, du kender til..? Bianca27.net modtager meget gerne flere tips med fotos til. Billederne kan medtages her på Bianca27.net “anonymt” eller du kan få navn, hjemhavn, mail-adresse osv. med.
Bianca27.nets observatører har øjne (og kamera) med overalt. Hvis vi mod din vilje har spottet og fotograferet detaljer på din båd, fjerner vi det naturligvis her fra siden. Kan du tilføje flere oplysninger, modtager vi det gerne.
Har du spørgsmål eller kommentarer til denne side, er du også velkommen til at skrive til
bianca27.net.

Klik på billederne herunder for at forstørre og for at læse en lille beskrivelse:
Bovpropel, Asra

BOVPROPEL er ikke en løsning man så ofte ser på en Bianca 27. En bovpropel er drevet af en elektromotor og forøger bådens manøvreevne i for eks. havne og ved anløb af plads i kraftig sidevind. Denne bovpropel er set på DEN-80 Asra fra Struer og udført på Mathis Værft i Aalborg.

Trin med logo

EN FLOT entre til en meget flot Bianca 27. Forpulpit er udstyret med et praktisk trin af teak, og på trinet er påmalet Bianca 27's B-logo.

Forpulpit_1

BIANCA 27's høje forpulpit kan være svært at komme over ved ombordstigning. Derfor har mange Bianca 27-ejere været en tur omkring en smed og fået sænket det øverste rør. Her hensigtsmæssigt udført, så rulleforstag også er beskyttet.

Forpulpit_2

OGSÅ EN praktisk løsning, der letter adgangen til fordækket. På denne Bianca 27 kan man også træde på det tværgående rør i pulpit.

Treadmaster

ET DÆK MED indstøbt skridmønster kan blive slidt, og de første Bianca 27 havde slet ikke noget skridmønster. Dækkets skridsikkerhed kan genoprettes med et produkt som fx. Treadmaster, som den fingersnilde ejer selv kan pålime.

Ankerbroend

EN BIANCA 27 med ankerbrønd i fordækket. Til gengæld har ejeren måtte ofre det forreste stuverum i kahytten. Bemærk også trinet pålagt skridsikkert materiale.

Ankerbroend_22

OG HER ER EN anden løsning til de Bianca 27-ejere, der ønsker sig en ankerbrønd. Denne er indrammet i rustfrit stål.

Ankerspil

HER ER DER også monteret en luge til en ankerbrønd. Denne Bianca 27 fra Svendborg er desuden udstyret med et elektrisk ankerspil.

Pulpittrin

ET FORPULPIT-TRIN i rustfrit stål med skridsikkert materiale. Bemærk også ankeret og teaktrinet.

Fender_braedt

DETTE BRÆDT FRA Hamborg-Bianca 27'eren Mitschnacker tjener et dobbelt formål. Dels signalerer det bådens navn og dels tjener det som ekstra affendring, når båden ligger langskibs.

fenderliste

FRIBORDET på en Bianca 27 er født med en hulkehle i næsten hele bådens længde. Hvis man ønsker permanent at give sit fribord en ekstra beskyttelse mod mindre stød, har flere Bianca 27-ejere monteret en liste af ædeltræ ovenpå hulkehlen. Yderst på listen er skruet en messingliste ligesom på den skrog/dæk-samlende skandækliste ovenover. Dette eksempel set på D-345 Saray fra Rudkøbing.

Springklampe

NÅR MAN FORTØJER LANGSKIBS, bør man ikke nøjes med at anvende klamperne på for- og agterdæk. At lave et såkaldt spring med et tov med forbindelse til et fast punkt midt på båden er en nyttig foranstaltning. Springet kan fastgøres i en scepterfod, men det er bedre - som her - at montere en ekstra klampe midtskibs på skødeskinnen. Denne klampe er til montering på skødeskinnen og kan dermed flyttes frem og tilbage og fra den ene skinne til den anden. Klampen koster omkring 500 kr i en bådudstyrsforretning.

Forlaengerdaek

DENNE BIANCA 27 er helt speciel. Ved forlængelsen af fordækket med en bro udført i teak og rustfrit stål, kan rulleforstagets dækfæste flyttes frem og dermed kan sejlarealet øges. Bemærk også forlugen udført i hvidlakeret glasfiber. Set på Mistral i Aalborg.

Skriddaek

SLID OG VEJRLIG KAN MED årene reducere skridsikkerheden på dækket. Denne vigtige sikkerhed kan genoprettes ved fx. at slibe det originale mønster ned og lakere med en speciel, skridsikker lak. Lakken kan have en indlagt gummieffekt eller der kan iblandes en slags glasstøv i sidste lag lak. Her på denne Bianca 27 er det flot udført med en passende kontrast og med respekt for de oprindelige flader.

Staalboejlen

SKAL DER SEJLES langfart kan en bøjle af rustfrit stål som denne være en god ide. Dels giver den et godt greb, når man skal på fordækket (eller skal have sin livline monteret) og dels kan grej fastgøres på og omkring bøjlen. Bemærk også redningsflåden bag masten.

Ledningspose

AFSTANDEN TIL landstrømmens stikkontakt på broen kan være forskellig. På denne Bianca 27 opsamles den overskydende ledning praktisk i en hjemmesyet pose ophængt på forpulpit.

Agterpulpit

DETTE SPECIELT UDFORMEDE agterpulpit med overhang giver større råderum agterude samtidig med, at det udgør en slags beskyttelse mod rorpind. Set på Mitschnacker, Hamborg, D.

Fribordnavn

EN BIANCA 27-sejler bør ikke forsømme nogen mulighed for at gøre reklame for denne udmærkede båd. På denne Bianca 27 i Aalborg er bådtypen angivet øverst på fribordet i samme farve som hulkehlens hvid.

Bom-B

VI ER BIANCA 27-SEJLERE, og det vil de fleste af os gerne reklamere med - også når storsejlet ikke er oppe. Her er det karakteristiske logo-B påsat bompresenningen. Hvis du ønsker et autoriseret logo-B, kan du få det ved at maile til Bianca27.net. Så sender vi det som pdf-fil til dig. Set på Bianco af Rudkøbing.

Bompressenning_1

BIANCA 27-navnet påmalet bompressenningen. En fin måde at gøre reklame på for vores bådtype.

27-navn lugegarage

DE FLESTE BIANCA 27-sejlere har bådtype-navnet påsat siderne af lugegaragen. Bogstaverne kan du få lavet færdige til påklæbning i en skiltebutik eller hos en bådudstyrs-forhandler. Bogstaver af "guld" klæder bådens teak. Her set på Bianco af Rudkøbing.

Teakdaek

TEAKDÆK er mange sejleres drøm. Hvis man ikke selv kan gøre det, er det en kostbar affære. Men flot ser det ud som her på D-340 Holnis af Flensborg.

Haevetmast

HVIS MAN lægger teakdæk forkortes afstanden fra dæk til mast. Hvis man ikke vil forkorte alle stag og vant, er det meget nemmere at forhøje mastefodens fæste med en højde, der svarer til en teakdækplanke. Her fint udført på Holnis fra Flensborg.

Bompatent

DETTE patent fra en Bianca 27 i Limfjorden kan forhindre bomning under rumskøds sejlads.

Doradeventil_1

PÅ BIANCA 27 er indlagt flere rustfrie ventiler til luftindtag i salon, kahyt og motor. På D-340 Holnis af Flensborg er den midterste ventil udskiftet med dette luftindtag på en sokkel i lakeret mahogni.

Doradeventil_2

EN ANDEN udformning af luftindtaget, en såkaldt doradeventil. Det lille forkromede rør til højre er en skorsten til en ovn i salonen. (Se længere fremme).

Vindspejl

DE FLESTE Bianca 27'ere har monteret en sprayhood med frontrude af plast. Denne Bianca 27 er udstyret med en fast rude, et vindspejl, i rustfri ramme af stål.

Solpanel

DETTE SOLPANEL er monteret i en teakramme på lugegaragen i en Bianca 27 fra Svendborg. Det er en miljørigtig løsning, der sikrer, at der altid er strøm på batterierne.

Solcelle

DENNE SOLCELLE monteret ovenpå lugegaragen på Mitschnacker, Hamborg, D, leverer alt strøm til bådens kølekompressor plus instrumenter. Den laver selvfølgelig mest strøm i solskin, men også i gråvejr, kan den forsyne båden med gratis og miljøvenlig energi - helt uden ledning i land eller dieselstøj.

Mastestaasted

HVIS DIT SKRIDMØNSTER omkring masten er slidt kan det være en god ide at montere nogle ubehandlede teaklister på ruftaget. Samtidig skaber listerne en lille, pyntelig træ-kontrast på ruftaget.

Fald i cockpit _2

DER ER INGEN standard for udformningen af din Bianca 27's sprayhood og cockpittelt. Her er sprayhood-vinduerne ført længere ned mod dækket for ekstra udsyn. Bemærk også, at alu-vinduesrammerne har fået en gang hvid lak. Set på Bianca 27 Mistral i Aalborg.

Fald i cockit_3

VIL DU UNDGÅ at komme på dækket, når du skal sætte storsejl på din Bianca 27, kan man som her føre alle fald til betjening fra cockpit. På denne specielle Bianca 27 er storsejlets skødebro flyttet op ovenpå lugegaragen. Dette har sammenhæng med, at forsejlets areal er øget (se længere freme). Observeret på Mistral af Aalborg.

Fald til cockpit

FALD FØRT fra mastefod til cockpit - endnu en løsning.

Selvskoede

BÅDENS NAVN er her monteret med metalbogstaver på forlugens forkant. Bemærk også forsejlets tværgående skødeskinne mellem luge og mast. Den giver en vis automatik under vendinger på kryds. Selvskødning, hedder det.

Salonluge

MERE LYS og luft i salonen på din Bianca 27? Denne lille, præfabikerede luge er set monteret på ruf-taget på en Bianca 27 fra Svendborg.

Glasluge

MANGE BIANCA 27-ejere har udskiftet den originale frontluge fordi den trængte til det efter års nærkontakt med regn, sol og saltvand. På denne Bianca 27 er der monteret en ny teakramme og oveni en præfabrikeret glasluge, der kan dækkes til. Det giver mere lys i køjesalonen. Set på Ida af Svendborg.

Gummiluge

ØNSKER DU ET STORT og solidt fodfæste på arbejdspladsen foran masten, kan det være en ide at beklæde forlugen med det skridsikre Treadmaster. Materialet fås i flere farver.

Rude_i_luge

LIDT MERE LYS i fortrekanten eller mulighed for at kikke op til vejret? Behovet er løst med denne solide plexiglas-rude indlagt i forlugen. Et grundigt arbejde med fugemassen er vigtigt, så det bliver helt tæt.

Luge_omvendt

DENNE FORLUGE ER SPECIEL. For det første er den monteret med hængslerne forrest. Det er mere sikkert, siger ejeren af Mitschnacker, Hamborg. Bemærk også teakstavene monteret nogle millimeter højere end den lakerede ramme. Det gør både ramme lettere at lakere og de rå teakstave lettere at vedligeholde med slibning og skuring.

Lugebeklaed

FORKAHYTTENS brugere eller forbipasserende på broen har noget rigtig flot at kikke på under denne forluge, - beklædt med mahogni-finer i Bianca 27-stil. Set på Holnis af Flensborg.

Solsejl

SOLEN KAN BLIVE så stegende i cockpittet, at det kan blive nødvendigt at skærme af, når man ligger i havn. En smart og billig løsning er lægge et stykke stof over bommen og fastgøre det med kraftige elastikker på fx. søgegelænder eller scepter.

Agterkapel_1

BIANCA 27 er jo ikke nogen balsal om læ. Derfor er det en god ide at udstyre båden med et agtertelt. Dette har ovenikøbet ståhøjde.

Agterkapel_3

ET LIDT MINDRE agtertelt med store vinduer, så man fra cockpittet kan følge havnelivet.

Agterkapel_2

OGSÅ EN FIN løsning på udformning af en agterkaleche, - holdt i samme farve som windbreaks og sprayhood.

L1000676

ENDNU ET GODT BUD på udformning af en agterkaleche til en Bianca 27. Den ligner noget, der giver ståhøjde.

Cockpittelt_stort

ER BEHOVET OM BORD ET meget stort cockpittelt, er denne løsning a la Nordisk Folkebåd en mulighed. Der er fuld ståhøjde og overdækket sprayhood og lugegarage. Her er de masser af god og tør stuveplads.

L1000678

DETTE PRAKTISKE AGTERTELT til en Bianca 27 giver god læ for regnen, men ikke det store udkik til havnelivet. Bommen er teltets overligger. For den fingernemme skulle et telt af denne type være forholdsvis nemt at sy, - eller billigt at få syet hos en marineskrædder. Der kan eventuelt monteres en eller flere ruder i teltet.

L1000097

I GROV SØ er det en god sikkerhed at have ekstra holdepunkter ombord. På denne Bianca 27 er sprayhood omgivet af en solid bue af rustfri stål - god at gribe fat i, når sidedæk og ruf skal trafikeres.

Tv-ombord

MED EN digital tv-modtager til nogle få hundrede kroner bliver den måske medbragte bærbare computer til en tv-modtager. Modtageren placeres i computerens usb-indgang og antennen er på størrelsen med en blyant og står her lige ved siden af computeren. Internet-forbindelse er ikke nødvendig. Båden skal blot være indenfor rækkevidde af det efterhånden meget udbredte, digitale tv-net, kaldet dvb-t.

L1080261

ET RIGTIGT køleskab ombord på en Bianca 27, kræver en kompressor, der kan levere kulden. Den passer sig selv og behøver ikke at være specielt nemt tilgængelig. Denne er installeret i styrbord kistebænk agterude lige bag gashåndtag og kabel. Et halv-skot forhindrer, at andet materiel ruller hen mod kompressoren, Set på Holnis fra Flensborg.

L1080294

I DEN ANDEN ende af en kølekompressor skal der sidde en fordamper til at afgive kulden. Her er den lille plade anbragt i toppen af Bianca 27's indbyggede termoskab. Den virker fint og fylder ikke meget. Set på Holnis af Flensborg.

Ankerline

EN ANKERLINE til en Bianca 27 kan også være en kraftig nylongjorde, der kan rulles op. For at linen skal bevare sin brudstyrke, er det vigtigt at beskytte den mod solens nedbrydende uv-stråler. Det gør denne hætte. Set på Bianco af Rudkøbing.

L1080246

EN REDNINGSLINE, der kan flyde, er en vigtig del af din Bianca 27's sikkerhedsudstyr. Denne tromle med redningslinen til f. ex. en redningskrans eller et bjærgemærs er smart integreret i cockpittets windbreaker.

Storskoedeholder

NÅR DU IKKE benytter storsejlet - fx. i havn eller ved motorsejlads, - er det rart at være fri for skødebro og storskøde midt i cockpittet. Skødebroen på en Bianca 27 kan demonteres og storskødet kan fastgøres på et lille beslag monteret på agterpulpit. Set på Bianco af Rudkøbing.

Loenningskant

BIANCA 27's flotte lønningsliste af massiv teak hele skibet rundt er en markant del af bådens profil. Forrest er listen beskyttet af stævnbeslaget i rustfrit stål. Agterude ses her en flot løsning på at beskytte lønningen, et elegant udformet messingbeslag, der dækker hele hjørnet og matcher fint til klydset af messing. Set på DEN-80 Asra fra Struer.

Karmafslutning

DEN FORRESTE cockpitkarms afslutning i de fleste Bianca 27 er udført i lysebrunt glasfiber. Her er denne ikke så pyntelige glasfiber klædeligt camoufleret ved at lakere med en speciel maling, der næsten kan forveksles med teak. Meget elegant udført på Holnis af Flensborg.

lugeelastik

HVIS DU VIL forhindre, at de åbne cockpitsæder på din Bianca 27 falder ned, mens du henter noget i kistebænken, kan du montere en kraftig elastik med en plastikkrog i enden. Den fastgør du til søgelænderet. Set på Bianco af Rudkøbing.

Klampe af trae

COCKPITTETS klamper er i de fleste både af plastmateriale eller metal. Hvis træ er sagen overalt, kan denne flotte løsning også installeres. Set ombord på D-340 Holnis af Flensborg.

Luftventil_kistebaenk

FRISK LUFT I KISTEBÆNKENE skader ikke, hvis du for eksempel opbevarer vådt tovværk eller fendere dernede. Her på Holnis er der sørget for ekstra ventilation ved at bore et passende hul og montere en lille rustfri rist indkøbt hos en bådforhandler.

a_30-bianca27

SID GODT I BIANCA 27's cockpit. Denne (måske) hjemmelavede ryghynde smyger sig om cockpitkarmen og giver i kombination med siddepuden en høj komfort under sejlads og i havn.

Flaskeholdert

FLASKER ELLER DÅSER kan være ustyrlige at holde oprejst i et cockpit, især i grov sø. På denne Bianca 27 er problemet løst for skipper eller rorgænger med denne lille, fikse hjemmesyede holder, der kan bære to forfriskninger.

Oeloplukker

DENNE GENIALE rustfri indretning er en del af Bianca 27's sjæl. På en gang kan den holde rorpinden på fast kurs og oplukke en flaske med klassisk kapsel. Hvis den mangler på din agter cockpitkarm, kender vi eksempler på at den er udført hos en smed, der kan arbejde i rustfrit stål.

Livlinering

LIVLINEN ER EN vigtig del af bådens sikkerhedsudstyr - især, når det blæser til. Det er også vigtigt, at livlinen kan fastgøres bekvemt og på et sikkert sted. Her på Holnis er der i hver side af cockpit monteret et solidt øje under kistebænklugen til fastgørelse af livline. Nem og billig løsning. Husk en solid kontraplade inde i kistebænken, så belastningen fordeles.

Cockpitrist

EN RIST i teak med lakereret ramme fuldender et Bianca 27-cockpit med dets flotte karme og kistebænkluger i træ.

Cockpitrist_alternativ

EN ALTERNATIV og langt billigere cockpitrist. Den er udført af hårdtræselementer købt i et byggemarked og beregnet til terrasser. Set på Rukkirahu, Flensborg.

Kistebaenkluger

KISTEBÆNKLUGER kan blive slidte og grimme med årene. Dette flotte sæt er udført af Bianca Yacht i Rudkøbing og er klar til montering på D-415 Bianco af Rudkøbing.

Cockpitbord_1

ET COCKPITBORD er ikke til at undvære. Bianca 27 blev originalt leveret med dette fine træbord, som den fingernemme godt kan efterlave, hvis det trænger til fornyelse.

Cockpitbord_lagun

ET ALTERNATIV til Bianca 27' originale cockpitbord er dette udklappelige bord på solid alu-holder fra Lagun. Hvis holderen under bordpladen monteres asymetrisk har man et meget universelt og anvendeligt bord i cockpit. Set på Bianco af Rudkøbing.

Stort cockpitbord_2

DETTE STORE og meget flotte cockpitbord til en Bianca 27 er professionelt udført af Leif Nielsen, Rudkøbing. Bordet kan klappes sammen og......

Langbord_3

.....passer perfekt ind i ryglænet på salonens sæder. Set på Bianca 27 Dana.

Stort cockpitbord_1

Og forresten: Så flot er bordet udføert under bunden.

Motorhaandtag

MOTORHÅNDTAGET nederst i cockpittets styrbord side plejer ikke at være en pyntegenstand. Det er den blevet her på D-340 Holnis af Flensborg med flot udførte træknopper og i hvidlakeret finish.

Teak_under_Sprayhood

DER ER MEGET TRÆ I Bianca 27's cockpit, og det kan fuldendes som her på Holnis, hvor der yderst elegant også er beklædt med teak på aflægspladserne under sprayhood.

Sprayhoodlomme

DET ER RART MED meget fralægsplads i cockpittet. I denne smarte lomme i sprayhood er der plads til fx. en avis, en forfriskning, en kikkert eller et kamera.

Windbreaklommer

DU KAN BRINGE bedre orden i dit cockpit ved at montere lommer i windbreaks. Her er der plads til et plastindpakket søkort og et hvilende fokkeskøde. Set på Bianco fra Rudkøbing.

Strip

NÅR DU SKAL fastgøre windbreaks i starten af sæsonen, er det nemt at bruge elektriker-strips. Bagefter kan du afkorte dem. Ved sæsonens slutning klipper du dem over. Set på Bianco af Rudkøbing.

Selvstyrerholder

EN RIGTIG smart måde at opbevare sin selvstyrer på. På denne Bianca 27 er den monteret i et flot, hjemmelavet beslag under styrbord kistebænkluge. Nemt at få fat i, når den skal i anvendelse.

Instrumentpanel

VED MOTORSKIFT følger der også ofte andre instrumenter med til montering i cockpit under nedgangstrinet til salonen. Men hvordan dækker man hullerne til de gamle instrumenter, hvis de nye ikke lige fylder ud? Her på DEN-475 One-Day fra Aalborg er problemet flot løst ved montering af et panel, der stemmer fint overens med det øvrige træ i cockpit.

Staalplade_motorpanel

OG HER ER EN anden løsning på samme problem. Pladen er udført i rustfrit stål og sidder på Bianco, Rudkøbing.

Spilhaandtagholder

SPILHÅNDTAG skal være indenfor rækkevidde under sejlads. Denne smukke spilhåndtagsholder i lakeret teak er set ombord på D-340 Holnis af Flensborg.

Bianca-skilt_1

PÅ STØRRE skibe ses altid en plakette med værftets navn og bådens byggenummer. Dette kan også ses ombord i cockpit på D-340 Holnis af Flensborg.

Motornoegle

FLOTTERE fås en motornøgle ikke. Denne er håndsmedet og forkormet med bådens navn, Holnis, indgraveret.

Instrument-klap

HVIS DU IKKE vil bore eller skrue i cockpit-skottet på din Bianca 27, kan du montere fx. navigatoren på en svingarm ved nedgangen. Så kan den klappes ud, når den skal bruges. Eller du kan sidde inde om læ og taste positioner ind. Set på Holnis af Flensborg.

Lugehaandtag

SALONENS LUGE ved nedgangen fra cockpit kan være tung at trække til. Lidt lettere bliver det, hvis du monterer et lille bådbutik-håndtag af rustfrit stål foran på lugekarmen. Set på Bianco af Rudkøbing.

Ståltrin

KANTEN ved nedgangen til salonen kan være et udsat sted at betræde. Her er det forstærket med to lister i poleret rustfrit stål udført af Rudkøbing Havnesmedie. Set på Bianco af Rudkøbing.

Acrylplade

REGNVEJR og hygge i salonen ombord på Bianca 27. Hvis du ønsker mere lys og udkik agterud, kan du udskifte den ene halvdel af lugen med en en acrylplade på 33 x 56 cm. Nemt og billigt. Set på Bianco af Rudkøbing.

Haandtag_nedgang

ET SOLIDT FASTGJORT håndtag ved nedgangen til salonen er en nyttig ting i mange situationer. Færdige teakhåndtag fås i alle bådforretninger.

Kahytshylde

EN FLOT UDFØRT hylde til søkort monteret forrest ude i kahytten. Bemærk også de lukkede hylder udført af samme materiale som lågerne over køjerne i forsalonen.

Anliegende-Bilder-006

NORMALT er hylderne rundt om forkøjerne åbne. Men man kan også som her på byggenummer 409 videreføre stilen fra salonens rum over køjerne og sætte lemme med ventilerende ratan op hele vejen rundt.

Fortrekanthylde_snor

BIANCA 27's rummelige hylder i fortrekanten kan bruges til mange opbevaringsformål. Med en kraftig lærredselastik udspændt mellem nogle plastikroge kan det forhindres, at tingene falder ud, når båden krænger - eller at de vælter ud midt om natten. Set på Rukkirahu, Flensborg, D.

Trae i kahyt_1

KAHYTTENS malede glasfiber behøver man ikke at se på, hvis man har talent - eller penge - til at udføre denne fornemme finer-løsning. Set ombord på D-340 Holnis af Flensborg.

Trae i kahyt_2

LIGE MEGET hvad der ligger og roder ude i det forreste stuverum i forenden af kahytten, så er det afskærmet af dette fine, hjemmesyede gardin, - her på Holnis fra Flensborg.

Lugekarm

KARMEN rundt om køjerummets luge er fra Bianca udført i glasfiber. Her er glasfiberen flot og i overenstemmelse med bådens originale træværk beklædt med lister hele vejen rundt. Set på Holnis af Flensborg.

Lugeholder

HVIS DIN Bianca 27's åbentstående forluge blot får lov at støtte på masten, kan den blæse ned eller skubbes til og forvolde skade. Dette kan forhindres med fx. denne rustfri anordning, der kan fås i en bådbutik. Set på Holnis fra Flensborg.

Tv-hylde

MED SMÅ børn ombord kan forkahytten være en dejlig hule. Denne praktisk tænkte hylde er beregnet til at bære børnenes lille tv.

Mobilholder

EN RINGENDE mobiltelefon skal man helst kunne nå fra både salon/pantry og fra cockpit. Denne telefon er ophængt i en holder ved nedgangen til salonen. Holderen er udført af en sortlakeret plastikboks (rustfri...) oprindeligt til tandstikkere! Monteret med selvklæbende velcrobåd. Set på Bianco af Rudkøbing.

Vandtank

HVOR MEGET VAND er der tilbage i vandtanken under din Bianca 27's forkøjer? Denne måler i flot hjemmelavet finish viser vandstanden helt uden at bruge strøm. Set ombord på Blue Blizzard fra Flensborg.

Instrumenhylde

DENNE mahogni-udførte opsats ved salon-nedgangen har en faldsikret hylde til fx. kikkert, lygte og solbriller. Nedenunder er der plads til vhf og et gps-display. Holdt i Bianca 27-stil. Set på Bianco af Rudkøbing.

Dataplancher

TELEFONNUMRE, vhf-kanalnumre, tidspunkter for vejrmeldinger er data, der kan være vigtige at have lige for øjet. Her er de lagt ind i små, laminerede plancher ophængt tæt på vhf og instrumenter. Set på Bianco af Rudkøbing.

Ure med logo

STYRBORD midterskot i D-415 Bianco af Rudkøbing. Urene i rustfrit stål er forsynet med bådens navn i logo-skrift.

Logo-ur

OG sådan ser uret med eget logo-design ud tæt på. Det kan købes gennem www.delite.dk. Set på en båd fra Rudkøbing...

Ryglaen

BIANCA 27's salon er hyggelig. Her er komforten hævet ved et par ryglæn op ad midterskottet. Ryglænene er holdt i samme stof som sæderne. Vi har også set både, hvor et lidt mindre ryglæn er ophængt.

Billedramme

ET BILLEDE AF båden, som børnene navngav. Billedrammer i flere størrelser og udført af teak, der matcher Bianca 27's interiør. De kan leveres af www.triptrap.dk og hos fx. en isenkræmmer. Set på Bianco af Rudkøbing.

Ovn i salon

DETTE flotte forkromede kabinet rummer en petroleumslampe, der både leverer lys, hygge og varme i salonen. På ruftaget er monteret en lille "skorsten". Flot lavet.

Modelskib_lampe

SALONENS såkaldte messinglamper har det med at ire eller ruste, og de er ikke til at gøre fine igen. Køb i stedet de lidt dyrere men til gengæld evighedsholdbare lamper af rustfrit stål. Sådan lyder i hvert fald Bianca27-nets råd. Bianca 27-halvmodellen er udført af Kay von Eitzen fra Holnis af Flensborg. Set på Bianco af Rudkøbing.

Skod-hylde

HYLDEN HER i fint afstemt mahogni er monteret på bagbord skot ved nedgangen. Her kan man samle alle de småting man gerne lige vil have ved hånden i salon, cockpit eller pantry. Put ikke magnetiske genstande heri. Det kan genere skot-kompas.

Loftventil

SÅ FORNEMT kan en loftsventil i salonen udføres. Den omgivende ring er håndsnittet og risten foran stemmer overens med køjeskabenes udførelse af låger. Ved siden af sidder et lampeophæng. Set på Holnis af Flensborg.

Bogreol

EN VELUDFØRT bogreol monteret på midterskot i styrbord side. Bemærk det lille tovstykke, der forhindrer at bøgerne ryger på dørken i sø.

Halogenloftslampe

DE ORIGINALE Bianca 27 loftslamper i salonen er her udskiftet med et moderne halogen-armatur monteret på en fin, hjemmelavet sokkel.

Nyt loft i salon

HVIS LOFTET i salonen er blevet for gulligt, kan det enten fornyes helt - som her - eller det kan renses og males med hvid acryl. Her er der også sat flere mahognilister ind.

Båddata

DE FLESTE AF din Bianca 27's data kan du nok udenad. Men hvis du eller dine gaster vil have fakta om storsejlets størrelse, kølens vægt eller motorens type genopfrisket, kan du samle dem i et lamineret skilt til ophæng fx. i salonen. Her over indgang til garderobe og toilet.

Hvidt pantry

BORDENE OMKRING BIANCA 27'S PANTRY og vask er fra værftet leveret i karrygult laminat. Hvis du synes, at tiden er løbet fra denne 60'er/70'er-farve - og du gerne vil lysne og opfriske denne del af din salon - er det forholdsvis nemt at lakere. Dæk først af og sæt malertape på. Du skal så give overfladen en let slibning, noget oliebaseret grunder og slutte af med en halvblank oliemaling. Her set om bord på Bianco af Rudkøbing.

Trae-i-pantry_1

DE ORIGINALE bordplader i pantry-sektionerne er i praktisk, karrygult laminat. I denne Bianca 27 er de udført i lakeret mahogni. Bemærk også den fine, forkormede hane.

Trae-i-pantry_2

OGSÅ I bagbord side er de karrygule laminat-plader i pantry skiftet ud med fornemt, lakeret mahogni.

Trae-i-pantry_3

ET ANDET eksempel på mere træ i styrbord sides sektion ved nedgangslugen. En flot Cabin Frigast lampe fuldender dette hjørne i D-340 Holnis af Flensborg.

Elpanel

MED AL elektronik, lamper, lanterne og andet elektrisk ombord kan det være svært at huske, hvad der hører til hvilken sikring. Et lille lamineret skilt under elpanelet kan hjælpe hukommelsen. (Husk altid at have ekstra sikringer med - og husk, hvor du ligger dem!). Set på Bianco af Rudkøbing.

Hoejtaler

HØJTALERE I PLASTIKKABINET pynter ikke i Bianca 27's klassiske træsalon. Her om bord på Holnis er en stor højtaler nærmest skjult og fastgjort indvendigt i pladen under nedgangstrappen, altså inde i motorrummet. Det sorte stof ovenover er såmænd en udspændt damestrømpe af nylon!

Køkkenrulle

EN KØKKENRULLE bør være indenfor rækkevidde i både cockpit, pantry, salon og ved motor. Her er den centralt placeret for det hele i en bådbutik-købt holder lige over pantry. Set på Bianco af Rudkøbing.

Køleskab_!

ET KØLESKAB er en god ting, især på længere sommerture. Her er en nem og billig løsning. En campingkøler med indbygget 12 volt kompressor er anbragt bag Bianca 27's ryglæn i salonen og får strøm fra bådens akkumulator. Set på Blue Blizzard fra Flensborg.

Passerholder

PASSER, BLYANTER, viskelæder, vinkelmåler osv. Der er nok at holde styr på for navigatøren. Holderen her er købt i en bådbutik og hjemmelakeret. Den gør et godt job og matcher fint ind i Bianca 27's interiør. Holderen er anbragt ved agterste bagbord salonrude på Bianco af Rudkøbing.

Skodhylde_2

DENNE mahogni-kasse på styrbord skot i salonen passer lige til en kikkert, så den er let at få fat i fra cockpit - og låst inde, når båden forlades.

Overskab32k

STUVEPLADS til stort og småt om læ, kan næsten ikke få for neget af. I denne Bianca 27 er skabene under salonens vinduer / over køjerne udvidet med en række mindre rum til fx, papir, bøger eller andet fladt. En fiks løsning, der naturligvis reducerer pladsen bag ryglænet en smule i højden.

Radio og stroem

EN BILRADIO med cd-spiller kan levere både vejrmeldinger og underholdning om bord på din Bianca 27. Denne er monteret i styrbord side i et panel, hvor der også er udtag for 12 volt cigarstik og 220 volt landstrøm. Set på Bianco af Rudkøbing.

Snor i luge

DET RUNDE låg over din Bianca 27's stålvask kan være svært at få af, hvis du har våde fingre eller hvis der er opstået et vakuum. Begge problemer er løst med dette lille snorpatent. Set på Bianco af Rudkøbing.

Bukh,-nymalet

EN GANG IMELLEM SKAL MOTOREN helt ud og ha' et grundigt eftersyn og måske have udskiftet dele. Når motoren er ude, er det fristende at nymale den med fx. den røde Bukh-lak som her. Malingen leveres stadig i original (også for fx. Volvo Penta-grøn). Det er et stort arbejde at udføre, men belønningen er også en motor, der skinner (og spinner) som ny. Billedet er fra DEN-475 One-Day fra Aalborg. Motoren er en nyrenoveret brugt med større hk end de oprindelige 7,5.

Motorisolering

STØJ FRA motoren på din Bianca 27 kan dæmpes væsentlig med speciel skumgummi-isolering eller denne slags rockwool-agtige materiale. Du skal klæbe materialet på bagsiden af motor-trappen, under dit dærkdæksel og hvor du ellers kan komme til. Her dæmper det støjen fra en Volvo Penta MD 2010 om bord på Bianco i Rudkøbing.

Guldstribe

HULKEHLEN langs firbordet er en del af din Bianca 27's identitet. Med et hvidt fribord er en guidstribe flot på dette sted. Bianca27.net fraråder, at du køber guldstribern i en bådbutik. De er billige, men holder kun en sæsons tid, før de falmer. Langt bedre er de lidt dyrere guldstriber du kan købe i forretninger, der sælger skilte til biler. For nogle få hundrede kroner kan du give dit fribord et meget flot løft. Husk at rense godt før monteringen. Pilespidsen i stævnen skal du selv klippe til. Set på Bianco af Rudkøbing.

Badestige

EN BADE- og redningstige burde være obligatorisk i enhver båd. Denne er solidt udført i Rudkøbing Havnesmedie, så den harmonerer med agter pulpit.

Trebladet propel

EN TREBLADET propel giver mere motorkraft, bedre bakevne og større manøvredygtighed for forholdsvis små penge. Til gengæld kan det ekstra blad tage lidt af farten for sejl. Set på Bianco af Rudkøbing.

Foldepropel

EN BIANCA 27 med foldepropel! Roret er udskåret for at give plads, men arealet er bibeholdt ved at kompensere med en lille ror-forlængelse agterud.

1

EN BIANCA 27 bør stå inde eller dækkes godt til om vinteren. Dette solide metal-stativ er forankret i dækkets huller til sceptere, der så er taget op og demonteret sammen med søgelænderet.


Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret. Klik her!