bianca27.net Bianca27.net
Af Søren Stidsholt Nielsen,
bianca27.net - tekst og foto

I efteråret kommer vores kære Bianca 27'ere under presenning eller i hal. Allerhelst ville mange af os nok gerne have den med hjem i stuen, så vi kan kaste beundrede blikke på den året rundt. Selvom det nok ikke er en mulighed, kan man alligevel godt omgive sig med Bianca 27-atmosfære. Det har vi i hvert fald her på Bianca27-net set mange eksempler på. Her er materiale, vi selv er faldet over, eller det er noget flinke Bianca 27-sejlere har sendt til os. Det er Bianca27-nets montre, vores vitrine med sjove ting.
Kik for eksempel på billedet herover. Den er da ikke til at stå for! En Bianca 27 som flaskeskib. Omhyggeligt udført til allermindste detalje, som det også ses hos Flaske Peter, Ærøskøbings berømte flaskeskibssamling. Det meget flotte stykke håndarbejde er udført af en nordtysk sejler og viser en tysk Bianca 27 med sejlnummeret D-30. Hvem ville ikke gerne have denne tømte flaske stående hjemme til beskuelse og beundring....?
Under overskriften Flaskeskibet har vi herunder samlet en stribe andre Bianca 27-relaterede souvenirs, pyntegenstande og rariter. Ligger du inde med lignende materiale, du gerne vil vise frem her på Bianca27-net, hører vi meget gerne fra dig.
Klik og send lidt tekst plus foto. Så tager vi det med - med navn eller anonymt - her på siden.
Copyright text og fotos: Bianca27.net. Kopiering forbudt. All rights reserved. Læs om ophavsret. Klik her!
En blok med Bianca 27-identitet
Denne helt specielle Bianca 27-blok er set om bord på den flotte D-340 Holnis fra FYC, Flensborg, De indgraverede bogstaver er en fin lille detalje, der styrker din Bianca 27's identitet- Txt: SSN Foto: KvE
Freddy Breck-hyldest til Bianca...

Helt tilbage i 1973 kom den nu afdøde tyske schlager-sanger Freddy Breck frem med det store hit, Bianca. Vel har han næppe haft vores kære Bianca 27 i tankerne, men prøv lige at læse den tyske tekst herunder. Det er - selvfølgelig - en kærligheds-erklæring til en tysk pige ved navn Bianca. Men den kunne også være et godt bud på en slagsang for en glad flok i et Bianca-sejlermiljø:

Du bist die schönste der Welt für mich - Bianca!
Durch jedes Feuer geh' ich für dich - Bianca!
Ich kann wie du mein Leben nur einmal leben
Drum teile ich es mit dir
Denn ich will dir allein meine Liebe geben
Drum bleibe immer bei mir
Trennen uns schwere Ketten aus Eisen
Ich werde kämpfen und dir beweisen
Ich bin nur dein für immer nur dein

Ich komm zu dir bist du noch so fern - Bianca!
Ich hol vom Himmel dir jeden Stern - Bianca!
Ich kann wie du mein Leben nur einmal leben
Drum teile ich es mit dir
Denn ich will dir allein meine Liebe geben
Drum bleibe immer bei mir
Trennen uns schwere Ketten aus Eisen
Ich werde kämpfen und dir beweisen
Ich bin nur dein für immer nur dein
Für immer nur dein.

Sangen Bianca kan købes i bl. a. Apples iTunes for otte kroner, og den findes på flere af Freddy Brecks opsamlings-cd'er. Den findes også fremført på forskellige sider i YouTube-web..
Hør!
D-340 Bianca 27 Holnis i sigte!
Hvis man nu ikke lige har et kamera med en kraftig telelinse om bord og gerne vil fotografere en anden båd på vandet - hvad gør man så? Så tager man sin søkikkert (med indbygget kompas som her) og sætter sit kamera op i kikkertens okular og fotograferer. Resultatet ses her, hvor motivet er D-340 Holnis med ejeren Kay von Eitzen under den hvide skipperkasket, Et sjovt billede, der også ligner noget, der måske kunne være taget fra en ubåds periskop. Txt: SSN
Bianca - oppe på mærkerne
Bianca-stofmærkerne her kan syes på en bluse, en sejlpose eller andet. . Det lidt svensker-agtige mærke til venstre er ikke et farvevalg, der ellers ses på både eller sejl. På det andet mærke er Bianca-skriften fra værftets tidlige tid, navnlig 27'er-epoken, mens de mørkeblå/lyseblå striber først kom til senere på de større både. Txt. + foto: SSN
Exclusiv Bianca 27-nøglering
Hvis din Bianca 27 indtager en nøgleposition i dit liv, så er her det helt rigtige nøglevedhæng. Det fornemme snittearbejde tilhører Jan von Imhoff fra Bianca 27 Rukkirahu i Flensborg. Modellen af en Bianca 27-halvmodel udført i ædeltræ skyldes en nær sejlerven fra Flensborg - Txt: SSN - Foto: KvE
Bianca 27 på din moBiltelefon
Hvis du er en vaskeægte biancaner, har din uundværlige mobiltelefon til søs og på land naturligvis også en klar identitet med et fremtrædende blåt B. Som for eksempel denne mobilos, som tilfældigvis er fotograferet kl 17, ja - "27"!
Txt. + foto: SSN