bianca27.net Bianca27.net
blocks_image_0_1

blocks_image_2_1


Af
Søren Stidsholt Nielsen,
Bianca27.net - text


Bianca 27 er på engang historie og nutid. Historie fordi den var en pioner i dansk bådebyggeri og nutid fordi den stadig sejles af flere hundrede familer i mange lande.
Da Bianca 27 kom frem i 1966 vakte den opsigt fordi det var den første dansk-konstruerede og seriebyggede sejlbåd af det dengang nye glasfiber. Robustheden i bådebyggerens nye materiale blev der også slået på i denne historiske nybåds-annonce. Den er fra år et efter lanceringen af Bianca 27, nærmere bestemt fra et Sejl og Motor anno 1967. Mere end 40 år siden....

REKLAME AF DEN SVULSTIGE SLAGS

Annoncens formuleringer taler for sig selv. Det er reklamesprog af den ubeskedne slags. Fx: "BIANCA 27' er succesbåden over alle både!" og "BIANCA 27' - foretrukket af kræsne sejlsportsfolk for de ypperligste egenskaber, for elegancen og komforten!". Sådan.
Annoncens visuelle blikfang er en sejlende Bianca 27 - dog uden nummer i storsejlet. Desuden er der suppleret med mindre billeder fra salon, motorrum og pantry.

SELVBYGGER-BÅD

Interessant at bemærke i annnoncen er værftets tilbud til kunden om at købe båden som delvis selvbyggeri. Det er kort beskrevet, i hvilket omfang båden er færdiggjort fra værftet .Prisen for en selvbygger-Bianca 27 var omkring 30.000 kroner i 1967-valuta. I visse af dagens brugtbådsannoncer for Bianca 27 understreges det stadig, at en Bianca 27 er værfts-apteret, men dog sjældent , at den er selvbygget. Men der var dengang en pæn besparelse at hente som selvbygger.

OGSÅ MED BENZINMOTOR
Det fremgår også, at Bianca 27 på dette tidspunkt kunne leveres med en benzinmotor af det svenske fabrikat Albin. De fleste Bianca 27 blev dog leveret med en Volvo diesel og senere også i stort omfang med den kendte røde Bukh diesel. Her på Bianca27.net er vi aldrig stødt på en Bianca 27 med en Albin benzin-motor.

PLADS OM BORD TIL SYV VOKSNE...
I annoncen får Bianca 27's pladsforhold ikke for lidt. Mon ikke det er mere teori end anvendt praksis, at der kan sidde syv voksne om bordet i salonen....?
Annoncen er ikke indrykket af værftet i Rudkøbing, men af et par forhandlere i Jylland og på Fyn. Mærkeligt nok optræder værftets logo med den autoriserede Bianca-skrift ikke i annoncen.

---

Hvis du falder over historiske annoncer for Bianca 27, modtager vi dem gerne her på Bianca27.net. Skriv/send
Annonceteksten i sin fulde ordlyd:


"SUCCESBÅDEN BIANCA 27'
- foretrukket af kræsne sejlsportsfolk!


Flot - tidløs - elegant i sine linjer - ja, BIANCA 27' er succesbåden over alle både! Så rummelig, at man tror, at det er en meget større - og dyrere - båd, for hver tomme i den 27 fod lange havkrydser er effektivt udnyttet til en komfort, der gør BIANCA 27' lige ideel som familiebåd, langtursbåd og kapsejler.
BIANCA 27' er bygget af glasfiber, der forener maximun af styrke og robusthed med et minimun af vedligeholdelse - gedigent håndværk efter de bedste danske bådebyggertraditioner.

BIANCA 27' - foretrukket af kræsne sejlsportsfolk for de ypperligste egenskaber, for elegancen og komforten!

BIANCA 27' FOR SELVBYGGERE
Byg selv Deres BIANCA 27 af: Indfarvet skrog med overpart, dæk og cockpit, køl, dødtræ og ror monteret, isat flanger til skodder. Succesen har gjort den billigere: Nu kr. 24.800 excl. moms.

----

Tekster til annoncens små billeder:

Kun i større både finder man så tiltalende pladsforhold som i BIANCA 27´. Kahyttens ståhøjde er 1,81-1,83 m, og de to sofaer er om dagen behagelige siddepladser til 6-7 voksne, om natten to lange, brede sovepladser med 80 mm skumgummihynder.

-----

Køjesider og dørkbund er lavet af glasfiber, dørken er teaktræsfiner og alle skot er udført i mahognyplywood.

-----

Når trappen fjernes er motoren let tilgængelig. BIANCA er specielt konstrueret for 7 hk Volvo Penta Diesel og 10 hk Albin benzinmotor.

------

Bagbords pantry i brug. Der er lagt vægt på at gøre pantry-arrangementet så praktisk som muligt. Service til seks personer hører til standard-udstyret. Bemærk servicets placering i rum under dækket.

-----

Bianca 27's fakta, som de oplyses i annoncen:

Længde o. a: 8,25 m.
Længde kvl.: 6,20 m
Bredde: 2,44 m.
Dybgang: 1,40 m.
Fribord: 0,70 m.
Deplacement: 3250 kg.
Kølvægt: 1450 kg.
Storsejl: 16 kvm.
Krydsfok: 14 kvm.
Genoafok: 22,9 kvm.
Stormfok: 6,4 kvm.
Spiler: 48,5 kvm.

Ekstraudstyr:
7 hk Volvo Penta Diesel MD-1, el-start eller 10 hk Albin, benzin, el-start.

----

Annoncen er underskrevet:

A/S Autro Marine Afd, Sdr. Boulevard 80, Odense, tlf. (09) -12 30 07.

Marine Afd. Aarhus Motor Compagni A/S. Salg og service: Sølystgården, Egå, tlf. (06) - 22 08 33."

-----Copyright text og fotos: Bianca27.net. All rights reserved. Kopiering forbudt. Læs om ophavsret.
Klik her!